Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nametnute norme

Znate li zašto muškarce "pali" kada žena doživi orgazam? Tada se osjećaju muževnije, kaže istraživanje

Shutterstock
25.09.2018.
u 08:36

Ako je vjerovati istraživanju objavljenom u Journal of Sex Research, muškarci vide ženski orgazam kao priliku da potvrde svoju muževnost.

Provedena su dva istraživanja znanstvenika sa Sveučilišta u Michiganu i kako piše magazin Broadly, muškarcima žensko zadovoljstvo služi poput "alata" za njihovo zadovoljstvo. Zahvaljujući seksualnim normama koje je nametnulo društvo, muškarci se često osjećaju kao da se "moraju dokazati kroz te simbolička muška dostignuća", pišu autori. Pošto su prijašnja istraživanja pokazala kako se muškarci dobro osjećaju kada žene dožive orgazam, autori istraživanja odlučili su provjeriti u čemu je zapravo stvar i došli su do ovog rezultata. 

Studija je analizirala odgovore 810 muškaraca starijih od 18 godina koje trenutno seksualno privlače žene. Tijekom eksperimenta znanstvenici su organizirali jednu vježbu gdje su ispitanici pročitali jednu od četiri priče i zamislili da trenutno vode ljubav sa ženskim partnerom s kojom su vodili ljubav već tri puta. U istraživanju su postavljene ove varijable: da je žena svaki put doživjela orgazam ako je i nije doživjela orgazam s prijašnjim partnerom, onda da nikada nije doživjela orgazam s njima, čak i ako s drugima je. 
Poslije toga, znanstvenici su ispitali kako se muškarci osjećaju s obzirom na svoju muževnost i seksualno samopouzdanje, između ostalog. Nije začudilo da su muškarci osjetili veći osjećaj "muževnosti nakon što su pročitali priču gdje je partnerica doživjela orgazam, nego u onoj gdje nije".
Ali, iznenadilo je da ženino prijašnje iskustvo s orgazmima, nije utjecalo na to koliko se mušarci muževno osjećaju, a autori istraživanja kažu da je to zato jer muškarci preuzimaju odgovornost za ženin orgazam. 

Društvene norme, naglašavaju autori istraživanja, dovele su do toga de muškarci osjećaju manje muževno ako su "lošiji" u krevetu. I žene moraju preuzeti odgovornost za aktivnosti u krevetu i jasno iskomunicirati što žele, kažu stručnjaci, a isto je i s muškarcima, kako bi oba partnera bila zadovoljna. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Trgovac
Trgovac
22:12 25.09.2018.

Kao nekog "koga trenutno seksualno privlače žene" kažem fuck yeah!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije