Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važno je znati

Znate li koji je rok trajanja krema za sunčanje i koji je najbolji način spremanja? Stručnjaci imaju odgovor

shutterstock
28.06.2021.
u 15:30

Prekomjerna toplina i sunčeva svjetlost na bočici kreme za sunčanje dovesti će do gubitka učinkovitosti, stoga stručnjaci preporučuju nanošenje kreme kod kuće, a zatim odlazak na plažu i na sunce.

Svi volimo kupovati na veliko, ali znate li koja je jedina stvar koju nikada ne biste trebali kupiti na veliko? Proizvodi za njegu kože, a kremu za sunčanje pogotovo. 

Kada je riječ o pravilnom spremanju krema za sunčanje, doista ne želite zabrljati - istekla ili pokvarena krema za sunčanje može nanijeti veliku štetu vašoj koži, a s obzirom na to da je rak kože najčešći oblik raka u svijetu, važno je odgovorno koristiti kremu za sunčanje.

Portal Real Simple razgovarao je sa stručnjacima o pravilnom čuvanju kreme za sunčanje, a oni su otkrili dvije vrlo važne stvari - kako je spremiti te kako je pravilno baciti.

Sutra se na nove tri lokacije zaprašuje protiv komaraca: U to vrijeme treba ostati u zatvorenom!

1/2

Kao i kod gotovo svih proizvoda za uljepšavanje, i svoju kremu za sunčanje želite čuvati izvan izravnog svjetla i na hladnom mjestu. Izbjegavajte je izlagati jakoj vrućini ili suncu, kao u vašem automobilu. Ako je nosite na plažu ili bazen, spremite je u torbu i u hlad. Svoju kremu za sunčanje također želite držati podalje od vlažnih mjesta poput kupaonice, koja je sklona stvaranju plijesni.

Prekomjerna toplina i sunčeva svjetlost na bočici kreme za sunčanje dovesti će do gubitka učinkovitosti, stoga stručnjaci preporučuju nanošenje kreme kod kuće, a zatim odlazak na plažu i na sunce.

Odlaganje i recikliranje krema za sunčanje stvarno ovisi o tome gdje živite - svaki grad ima malo drugačija pravila recikliranja, a svaka marka koristi različite materijale za pakiranje. U najidealnijem scenariju trebali biste pokušati potrošiti sve kreme za sunčanje prije isteka roka valjanosti, ali ako ne stignete, nemojte je bacati niz zahod ili odvod, već je bacite u smeće.

Druga je mogućnost povećati zaštitu od sunca na druge načine kako biste minimalizirali potrebu za kremom za sunčanje. Minimizirajte svoj utjecaj na okoliš nošenjem zaštitne odjeće i šešira širokog oboda, boravka u hladu i izbjegavanja podnevnih aktivnosti na otvorenom ako je moguće.

Jeste li već posjetili hit instagramsko mjesto u Rovinju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije