Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno je znati

Znate li koje tegobe ublažava čaj od divljeg šipka? Evo kako ga pripremiti....

17.09.2018.
u 14:04

Čaj od šipka posebno je ljekovit u zimskim mjesecima kada pridonosi zaštiti imuniteta od prehlade i kao način za hidrataciju za vrijeme povišene tjelesne temperature.

Sa suhim plodovima divljeg šipka možete pripremiti ukusan čaj. Sam proces sušenje divljeg šipka vrlo je jednostavan i ne zahtijeva posebno znanje.

Divlji šipak bogat je vitaminima kao što su vitamini A, C i E, a time pridonosi jačanju imuniteta. Pomaže pri prevenciji kardiovaskularnih bolesti, karcinoma, ublažava upale i poboljšava izgled kože.

Čaj od šipka posebno je ljekovit u zimskim mjesecima kada pridonosi zaštiti imuniteta od prehlade kao način za hidrataciju za vrijeme povišene tjelesne temperature. U tu svrhu često se koristi u kombinaciji s lipom tako da se 250 g šipka i 200 g lipe prelije jednom litrom zakuhane vode.

Kako osušiti plodove divljeg šipka i kako pripremiti čaj, pročitajte na portalu Kreni zdravo. 

Pogledajte i video o divljem šipku

Komentara 1

Avatar gecdra
gecdra
14:36 17.09.2018.

Niste naveli kako pripremiti toplu vodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije