Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Znate li da se mirisi žena i muškaraca jako razlikuju? "Žene mirišu na grejp, a muškarci na sir"

Shutterstock
02.12.2022.
u 14:30

'Ženin osobni parfem može biti oružje dugog dometa, jer ništa ne zavodi muškarca tako pouzdano. Vješt muškarac taj parfem može pročitati i zaključiti je li seksualno uzbuđena'

Švicarski su znanstvenici u studiji iz 2009. godine proučavali uzorke znoja muških i ženskih pazuha koje su pomiješali s enzimima bakterija koje i inače imamo pod rukom, a otkrili su da miris muškarca podsjeća na sir, a žene na grejp.

Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak

1/15

Ti su uzorci onda proslijeđeni kozmetičkim tvrtkama koje su htjele napraviti pogodno tlo za proizvodnju prikladnih dezodoransa koji bi te mirise neutralizirali, ili pak blokirali bakterijske enzime zbog kojih nastaju takvi specifični mirisi ljudskog tijela.

U ažuriranom izdanju knjige The Joy of Sex, prirodni miris žene naveden je kao jedan od ključnih sastojaka za dobar seks.

Napisali su ovako: 'Ženin osobni parfem može biti oružje dugog dometa, jer ništa ne zavodi muškarca tako pouzdano. Ali, u isto vrijeme vješt muškarac taj parfem može pročitati, ako je olfaktorni tip i poznaje nju dobro, i zaključiti je li seksualno uzbuđena.'

Knjiga naime ističe da se naše percepcije mirisa jako razlikuju i da neki od nas i svoje ljubavnike prepoznaju po mirisu.

 'Neke žene mogu dok su trudne imati jači njuh, a neka mala djeca po mirisu znaju tko ih dira, prenosi Your Tango.

Tenisice imaju neugodan miris? Evo kako ga se brzo i lako možete riješiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije