Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Znanstvenici otkrili kako da budete dobri u seksu

Generaliziranje ono što nekoga čini "dobrim u krevetu" je zapravo vrlo nezgodno. No postoji nekoliko stvari koje oni koji su dobri u seksu, rade.
26. rujna 2018. u 10:23 3 komentara 11264 prikaza
Foto: Shutterstock

Istraživanja su pokazala povezanost između instinkta u vezi onoga što mislimo da odgovara našem partneru i njihovog seksualnog zadovoljstva. Osim toga, brojna su istraživanja pokazala koliko dobar seksualni život utječe na život - ljudi su zadovoljniji, imaju čak i veće plaće ako imaju dobar seksualni život, manje problema s mentalnim zdravljem, odnosno tjeskobom i depresijom. Ovo je nekoliko načina kako da postanete dobri u seksu, ako je vjerovati znanstvenicima i brojnim istraživanjima. 

Neka se vaš partner osjeća seksi
Istraživanje iz 2010. pokazalo je da osjećaj samopouzdanja i što manje pojavljivanje misli koje su povezane s fizičkim izgledom, dovode do većeg seksualnog zadovoljstva. Jednostavnije, što se bolje netko osjeća, to će seks biti bolji. 

Par vrijeme za promjene 5 'bezazlenih' navika koje uništavaju vaš seksualni život

Upoznajte se s "terenom"
Znati sve o genitalijama svog partnera zvuči kao normalna stvar, no čini se da nije, barem tako kaže istraživanje iz 2017. Tvrtka Eve Appeal provela je istraživanje na Britankama i zaključili su da mušarci ne znaju razliku između vagine i vulve. 

Par iznenađeni? Mit ili istina: Žene varaju koliko i muškarci i to zbog - seksa?

Saznajte što vaš partner voli
Jedan vrlo važan dio vulve je klitoris. Ako vaš partner ima klitoris, bilo bi dobro da znate gdje se nalazi. Podaci znadnjeg OMG Yes Sexual Pleasure istraživanje po prvi puta je zapravo dokazalo koliko je klitoris bitan za ženski orgazam. Tri četvrtine žena reklo je da je stimulacija klitorisa tijekom spolnog odnosa za njih važna kako bi doživjele orgazam ili bolji orgazam. Prije nego se bacite na stimumlaciju, trebali biste znati na koji način vaša partnerica to voli. 

Ne zanemarite predigru
Sveučilište u Indiani pokazalo je kako je primjerice kod žena kombinacija oralnog i vaginalnog seksa, dobitna kombinacija za veću vjerojatnost postizanja orgazma, nego samo jedna od tih stvari bez druge. Istraživanjem u Albanyju htjelo se pokazati koliko je ljubljenje važno za dobar seks. Zaključili su kako se poljupcima partneri povezuju, povećava im se hormon sreće, smanjuje hormon stresa i povećava želja za seksom. No 50 posto muškaraca reklo je kako bi se seksalo i bez ljubljenja, a samo 15 posto žena. 

seks navike Evo što će gotovo svaka žena napraviti prije seksa s novim partnerom
objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'