Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što mislite?

'Žene su "isprogramirane" da varaju svoje partnere!'

Shutterstock
15.10.2018.
u 20:40

Ako ženama stalni partner ne daje ono što treba, ona će tražiti drugog, kaže istraživanje

Kritičari argumentiraju da evolucijski psiholozi imaju zastarjele predrasude o spolovima i moderna kultura zapravo ima problema s ovakvom vrstom "znanosti". S tim na umu, i ovo je istraživanje podiglo mnogo prašine. Naime novi rezultati sa Sveučilišta u Teksasu kažu da žene varaju svoje partnere jer traže boljeg, odnosno najboljeg i da su tako "isprogramirane" zbog evolucije. Profesor David Buss objasnio je da se u povijesti partnerima žena mnogo toga lošeg moglo dogoditi. Primjerice, mogao se ozlijediti, oboljeti ili biti ubijen. Kao rezultat toga, žene su, kaže on, evoluirale tako da uvijek imaju plan B, odnosno da mogu "zamijeniti partnera". 

Ako ženama stalni partner ne daje ono što treba, ona će tražiti drugog, kaže David. Žene u prahistoriji su tražile bolje verzije svojih partnera, odnosno primjerice lovce, a ne one koji su skupljali bobice. 

Video - Izbor najseksi Hrvatica

79 posto žena zaljubi se u partnere s kojima ima aferu, kaže istraživanje Glassa i Whitea, koje je objavljeno još 1985. Muškarci su motivirani seksualnim dijelom afere i vjerojatnosti da se zaljube u ženu s kojom varaju svoju partnericu, jako su niske. Žene, s druge strane, traže "bolje" partnere pa se zato u njih često i zaljube. 

Slagali se s ovim ili ne, postoje i žene koje imaju afere samo iz zabave, pa profesor Buss naglašava kako treba proučiti i ovaj dio seksualnih veza. 

Video - Pogledajte najseksi Hrvate

Ključne riječi

Komentara 13

PA
pavel1001
14:14 15.10.2018.

prouči do kraja pa se onda čujemo 🤮

SE
serđo12
07:08 16.10.2018.

istina ,i zato ne budite previse sigurni u svoj DNK vi koji naglašavate svoju nacionalnu pripadnost ! Samo mame i bake znaju tko je tatica !.a njima nikad nije bilo važno je li to partizan ili ustaša!?

Avatar ivo587
ivo587
00:52 16.10.2018.

poplava "mudrih" članaka ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije