Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zimsko Wellness i Healthness uživanje u Međimurju

Zimsko Wellness i Healthness uživanje u Međimurju
Foto: Promo
1/4
13.12.2019.
u 09:05

Kombinacija aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanje svijesti o vlastitom zdravlju vraća vas u ravnotežu i probuđuje vaše tijelo, um i dušu, i to sve na jednom mjestu, u LifeClass Termama Sveti Martin

Zima je godišnje doba u kojem posebnu pažnju trebamo posvetiti zdravlju svojeg tijela i uma, a upravo to nudi i Healthness koncept termi koji se sastoji od pregršt povezanih filozofija, ne bi li na jednom mjestu svakom posjetitelju ponudili cjelovito rješenje.

Prvi Healthness resort u Europi

Iako su priroda i fina hrana wellness sam po sebi, ipak je potrebno spomenuti i onaj pravi, službeni. On se krije u okrilju općine Terme Sveti Martin i sastoji se od niza opuštajućih aktivnosti: bazena, whirpoola, masaža i sauna. Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu, a njezin ljekoviti učinak djeluje u termalnim bazenima koji su idealan odabir za početak ili kraj dana. Upravo na tom mjestu u Međimurju, rodio se healthness koncept koji znači da posjetitelj na jednom mjestu dobiva kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja svojega tijela, uma i duše.

Wellness za velike i male

Znate li da su Terme Sveti Martin idealna destinacija za obitelji koje traže odmak od ustaljene rutine? Dok roditelji u zimskim mjesecima obnavljaju energiju brojnim wellness i spa programima, djeca mogu uživati u nizu animacijskih programa na otvorenom, ali i u šarenoj igraonici u sklopu hotela. No, požele li djeca i sama okusiti čari wellnessa, tu su i bogati programi prilagođeni njima. Priuštite im nezaboravno iskustvo wellnessa i pokažite im da je važna briga o zdravlju tijela i uma već od malenih nogu.

Foto: Arena Hospitality Group

Ono po čemu su terme posebne je svakako termomineralna voda koja je jedna od najstarijih u ovom dijelu Europe. Na njezinoj bazi u termama izrađuju i prirodne pilinge koje gosti mogu koristiti u svijetu sauna. Tu je i ručno rađena kozmetika koju sami mogu izraditi i uživati u njoj u wellness centru ili te proizvode ponijeti kući. Osim prirodnih pilinga i drugih prirodnih proizvoda koji se izrađuju u termama, tu su i maske na bazi gline koje se također rade s ljekovitom termomineralnom vodom, kao i maske za lice i maske za tijelo koje služe detoksikaciji, ali i hrane kožu mineralima te raznim mikroelementima.

Gastronomska ponuda «z međimurskih polja»

Kada u Međimurje dolaze gosti, hrana i slastice jedva stanu na stol. Ponudit će vas nekoliko puta, taman da vam postane neugodno, a onda ćete okusiti npr. međimursku gibanicu i shvatiti da vam je to ipak jedna od najboljih odluka u životu. Ta slastica priprema se s korama od lisnatog tijesta, svježeg kravljeg sira, ribanih jabuka, mljevenih oraha, maka i s dodacima poput grožđica i cimeta. I to je samo kap u moru dobrih okusa.

Foto: Arena Hospitality Group

Međimurske specijalitete možete isprobati u lokalnim višestruko nagrađivanim restoranima poput Male Hiže ili Terbotza, a lokalna gastronomija gornjeg Međimurja dobitnik je prestižne nagrade Europske destinacije izvrsnosti. Poželite li okusiti neka zdravija jela, tu je svakako preporuka restoran Le Batat koji se nalazi u sklopu Termi Sveti Martin. Restoran u svojoj ponudi ima jela temeljena na batatu - još neistraženoj namirnici na kulinarskoj sceni Hrvatske. Izgledom sličan krumpiru ili repi, ovaj pomalo brašnasti gomolj okarakteriziran je slatkim okusom koji svako jelo čini posebno ukusnim.

Bogatstva iz dubine panonskoga mora

Glavna značajka LifeClass Termi Sveti Marti je The Temple of Life termomineralno kupalište s ljekovitom termomineralnom vodom. Izuzetno bogata termomineralna voda visoke mineralizacije poznata je još od 1911. godine kada je englesko – mađarska tvrtka London – Budapest vršila istraživanja (bušenja) u potrazi za naftom, no umjesto nafte, potekla je termomineralna voda. Osim termalnog bazena, u The Temple of Life nalazi se i veliki rekreacijski bazen, dječji bazen te dva whirlpoola. Ovo kupalište udaljeno je samo jedan sat vožnje od glavnog grada Zagreba te je dostupno kako za jednodnevni izlet, tako i za vikend odmor van grada.

Foto: Arena Hospitality Group

Prosječna temperatura vode iznosi 35 stupnjeva, a sastoji se od nekoliko kemijskih elemenata. Voda sadrži litij koji je dobar za antistres i antidepresiju, stroncij koji je dobar za veću gustoću kostiju, natrij koji pomaže pri liječenju artritisa i ima anti-aging efekt. Također, tu su još i jod koji pomaže kod problema sa štitnjačom, kalij koji je dobar za srce i detoksikaciju te fluor koji je pogodan za osobe s osteoporozom.

Više informacija potražite na www.termesvetimartin.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije