Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deblje pidžame i vrući tuš

Zimi vam je ujutro teško ustati iz toplog kreveta? Evo što savjetuju stručnjaci

shutterstock
15.11.2022.
u 07:00

Čim se alarm prvi put oglasi, u roku od deset sekundi trebate ustati, nabaciti nešto toplo na sebe i izaći iz spavaće sobe; prije nego smislite kako se ponovno vratiti u krevet, rekao je.

Čak i najveći ranoranioci i jutarnji tipovi ponekad kad se temperature spuste ujutro požele dulje ostati u svom toplom krevetu, a za one koji se toj želji iz jutra u jutro teško odupiru, stručnjak za spavanje Martin Seeley podijelio je nekoliko savjeta kako da, čim se alarm prvi put oglasi, bez odgađanja iskoče iz kreveta.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Spavajte u toplijoj odjeći

Ako vam je zimi navečer teško otići u krevet, a ujutro iz njega ustati, Seeley savjetuje da legnete u nečem debljem ili odjeveni u nekoliko slojeva.

Pretanka nas odjeća, kaže, čini osjetljivijima na hladnoću od koje se možemo i buditi usred noći, pa je zimi najbolje spavati u toploj pidžami.

"Ako vam nije ugodno u njoj spavati, držite toplu odjeću u blizini kreveta da ju ujutro kad ustajete možete zgrabiti i odjenuti".

Slijedite 'pravilo od 10 sekundi'

Ono kaže da se, čim se alarm prvi put oglasi, u roku od deset sekundi trebate ustati, nabaciti nešto toplo na sebe i izaći iz spavaće sobe; prije nego smislite kako se ponovno vratiti u krevet.

- Najgora stvar koju možete raditi kad se probudite promrzli je samo ležati u krevetu i fokusirati se na to koliko vam je hladno i koliko biste htjeli ostati u krevetu - kaže Seeley.

Odmah iz kreveta odite pod topli tuš

Jedan od načina na koji se nakon što uspijete ispuzati iz kreveta možete ugrijati je tuširanje toplom, skoro pa vrućom vodom, jer ona pomaže u regulaciji tjelesne temperature i održava osjećaj topline.

"Ako se teško zbog hladnoće teško budite, najbrži način da to popravite je tuširanje toplom vodom. Vrući tuš pomaže u regulaciji tjelesne temperature, pokreće krv i grije tijelo pa će vam biti toplo dok se ne odjenete."

Namjestite grijanje da se ranije uključi 

Ako se grijete i svejedno vam je teško ujutro rano ustati iz kreveta, možda biste trebali namjestiti radijatore da se ujutro pale prije nego vam se oglasi alarm.

"Ako sami palite grijanje, postavite ga za rano jutro...", rekao je stručnjak za spavanje. "Također, trebali biste držati zatvorena vrata od spavaće sobe, kako toplina ne bi pobjegla van."

Nabavite svjetleću LED kutiju

Mnogi se zimi bude dok je vani još mrak, zbog čega im je još teže ustati iz toplog kreveta, a stručnjak im savjetuje da isprobaju svjetleću LED kutiju čije svjetlo oponaša prirodnu sunčevu svjetlost, a pali se kad se oglasi alarm.

"To je najbolji način da se nosite sa nedostatkom prirodne sunčeve svjetlosti i svojim jutrima dodate malo svjetla", rekao je Seeley za Mirror.

Zbog rijetke bolesti završila je u invalidskim kolicima, a onda shvatila da može hodati u Uggsicama!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije