Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugodnije je i traje duže

Zima je najbolje najbolje godišnje doba za seks: Ovih sedam razloga objašnjavaju zašto je to tako

Shutterstock
23.11.2022.
u 19:46

Ljeti, pod velikim vrućinama, često nema puno mjesta za intimnost, no zimi je potpuno drugačije

Velike vrućine čine nas nervoznima i jedva možemo podnijeti i svoje tijelo, a kamoli još nekoga pored sebe, pa time ni seks nije pretjerano zadovoljavajuć pod velikim temperaturama. Hladnije vrijeme donosi sa sobom ušuškavanje i grljenje kako bi se ugrijali, a tu je i maženje kao i ljubljenje ispod pokrivača. Nakon seksa nema bježanja pod hladan tuš već možete ostati tako zagrljeni u toplom krevetu. Postoji sedam zanimljivih razloga zašto je seks zimi najbolji, piše Bustle.

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Toplina tijela je zapravo dobrodošla

Ako ste jedni od onih kojima tjelesna temperatura brzo raste, onda je za vas ljeto katastrofa, a na seks često ni ne pomišljate. Hladno zimsko vrijeme znači da se ne morate mučiti s tim, već nasuprot, jedno drugo možete grijati i maziti se. Jednostavno, seks je ugodniji.

Može trajati duže

Ljetni seks je uglavnom brz, osim ako baš niste pod klimom, kako vi i partner ne biste doživjeli toplinski udar. No, zimi se možete duže maziti i imati seks, bez straha od prevelikog znojenja i pregrijavanja.

Vjerojatnije je da ćete se maziti nakon seksa

Maženje često ne dolazi u obzir kada nastupe vruće, ljetne temperature jer je zadnja stvar koju želite još dodatne tjelesne topline. No, zimi to nije tako. Vjerojatnije je da ćete se maziti nakon seksa jer je odličan način da se ugrijete. 

Preplavljuje vaše tijelo hormonima sreće

Hladni dani mogu biti pomalo depresivni zbog nedostatka sunca i smanjenja vitamina D, a često jedva imamo snage da izađemo iz toplog kreveta. Seks je najbolji lijek za to s obzirom da puni vaše tijelo oksitocinom i endorfinom koji utječu na raspoloženje i smanjenje boli.

Mnogo je šalova i marama oko vas

Ovo vam možda ne pada na pamet jer niste toliko maštoviti, ali šalovi definitivno mogu biti dobre seks igračke. Možete ih koristiti za vezanje ruku, nogu ili očiju. Prepustite se čarima zime i uživajte.

Veća je vjerojatnost da će žene doživjeti orgazam ako nose čarape

Studija Sveučilišta u Groningenu u Nizozemskoj iz 2013. godine, otkrila je da je 80 posto žena koje su sudjelovale u studiji doživjelo orgazam kada ih je partner ručno stimulirao ako su nosile čarape, u usporedbi sa samo 50 posto njih koje su bile bose. 

Može vam pomoći da se ne razbolite

Studija iz 2004. godine koju su proveli istraživači sa Sveučilišta Wilkes otkrila je da je česti seks povezan s višim razinama imunoglobulina A, protutijela koje igra važnu ulogu u imunitetu. Budući da je naš imunološki sustav zimi slabiji, zimski seks je jednostavno zdrava stvar. 

Istraživanje otkrilo nakon koliko spojeva se parovi prvi put seksaju:

Komentara 1

Avatar Ninefinger
Ninefinger
20:50 23.11.2022.

Ako je 7 razloga onda ste najbolje trebali napisati 7 puta, a ne samo najbolje najbolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije