Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nježniji spol

Žene sve češće pogađaju "muške bolesti" poput raka pluća i gihta

pušenje
Pixsell
12.05.2010.
u 17:03

Giht, ćelavost, rak pluća, srčane bolesti - donedavno su bile tegobe i bolesti "rezervirane" za muškarce, međutim, zbog suvremenog način života i stresa od njih sve više oboljevaju i žene.

Giht, ćelavost, rak pluća, srčane bolesti - donedavno su bile tegobe i bolesti “rezervirane” za muškarce, međutim, zbog suvremenog načina života i stresa, od njih sve više oboljevaju i žene. Danska studija pokazala je da će žene sa stresnim zanimanjima, čak i one mlađe od 50 godina, dvostruko češće patiti od srčanih bolesti od pripadnica nježnijeg spola koje nisu toliko pod stresom. Žene koje su u velikom stresu sklonije su tome da više piju, puše, jedu lošu hranu i izbjegavaju vježbanje.

Ćelavost, odnosno gubljenje i stanjivanje kose raste među ženama, potvrdili su liječnici, pogotovo kod žena koje prolaze kroz menopauzu. Žene gube kosu, ali i obrve.

Giht je donedavno bila bolest koja je devet puta više pogađala muškarce nego žene. Ali, od 70-ih godina prošlog stoljeća udvostručili su se slučajevi gihta kod žena.

I rak pluća nekad se smatrao “muškom bolešću”, međutim, sad je on postao jedan od najvećih ubojica slabijeg spola.

Žene koje su u stresu zbog suvremenog načina života također pate od manjka seksualne želje, bolesti jetre kao rezultata zloupotrebe alkohola i prejedanja, a češće ih pogađa i rak usta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije