Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ili se jedu pizze...

Žene se na forumu hvale kako nikada na Božić ne kuhaju: 'To nam rade muževi i mame'

shutterstock
16.11.2023.
u 15:30

Na Božićnoj večeri sam obično u drugom planu, ali pomažem mužu sa svim pripremama. On inače vrlo rijetko kuha tijekom godine, ali na Božić sve dođe na svoje!, pohvalila se jedna korisnica.

Jedna je žena na portalu Mumsnet priznala da nikada u životu nije spremila božićnu večeru i da nikada ni ne namjerava; a druge su mame jednoglasno podržale njezinu odluku. Iako joj je već 45 godina, nikada joj u blagdansko vrijeme nije palo na pamet obitelji skuhati svečani obrok, rekla je, a umjesto da naiđe na kritiku, njeno je priznanje naišlo na pohvale. "Mislite li da griješim što ne spremama blagdansku večeru ili ručak?", pitala je. "Već sam debelo u srednjim godinama i rado gulim povrće, postavljam stol, pospremam i perem suđe ali kuhanje - nikada!"

"Ne bih znala odakle da počnem. I nemojte reći da je lako spremiti nedjeljno pečenje jer ga ni sama nikad ne jedem. Ima li još takvih?", pitala je. "Ni ja nisam nikada spremila takvu večeru, a iduće godine navršavam 50! Moj muž ili moja mama kuhaju za Badnjak i Božić. Ja pomažem tako što pijuckam vino, gulim krumpire i njih zabavljam", odgovorila je druga žena, a njih dvije nisu jedine.

 "Na Božićnoj večeri sam obično u drugom planu, ali pomažem mužu sa svim pripremama. On inače vrlo rijetko kuha tijekom godine, ali na Božić sve dođe na svoje!", pohvalila se treća. "Ni ja nikada nisam kuhala preko blagdana jer moj suprug kuha svaki dan, i tako je od kad smo se upoznali", podijelila je jedna četvrta, dodavši da ponekad i njena mama uskoči. 

"Uvijek me šokiraju odrasli ljudi koji još uvijek svojim starim roditeljima dopuštaju da im u potpunosti organiziraju i naprave božićni ručak. Zar ne bi trebalo biti obrnuto, da oni to sada rade za roditelje?", pitala se jedna korisnica. "Ja ne kuham za Božić jer sam vegetarijanka, čak ni ne slavimo u tradicionalnom smislu. Dok su mi djeca bila mlađa, oni su 25. prosinca pekli pizzu", ispričala je druga, a prenosi Mirror.

Mama 18-mjesečno dijete hrani crvima: 'Prepuni su proteina, a jede cijele pečene i usitnjene'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije