Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje

Žene se češće od muškaraca tuže na poteškoće sa zdravljem

Photos.com
Photos.com
27.04.2010.
u 11:00

Istraživači su analizirali podatke o povezanosti subjektivnog mišljenja o vlastitom zdravlju ispitanika u dobi između 35 i 74 godine i izgleda za smrt u sljedećih 5 godina.

Žene se češće tuže na poteškoće sa zdravljem, čak i kada su objektivno zdravije od muškaraca, rezultat je britanskog istraživanja koji prenosi Plivazdravlje.hr. Istraživači su analizirali podatke o povezanosti subjektivnog mišljenja o vlastitom zdravlju ispitanika u dobi između 35 i 74 godine i izgleda za smrt u sljedećih 5 godina.

Pokazalo se kako žene češće izjavljuju da su lošijeg zdravlja nego muškarci, no unatoč tome imaju manje izglede za smrt. Znanstvenici na temelju ovih podataka zaključuju kako muškarci imaju manje izraženu svijest o nužnosti praćenja vlastitog zdravstvenog stanja i pravodobnog odlaska liječniku. Posljedica je i kasnije otkrivanje bolesti poput dijabetesa ili karcinoma kod muškaraca, napominju istraživači.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije