Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virtualna promjena

Žene 'mijenjaju spol' na Instagramu, jer se fotografije muškaraca manje provjeravaju i brane

Shutterstock
22.11.2019.
u 14:26

Žene mijenjaju svoj spol na Instagramu u "muško" kako bi izbjegle cenzuru jer tvrde da se muškarce manje "nadgleda" iz uprave Instagrama. Na ovaj potez posebno su se odlučile plesačice na šipki i fitness instruktorice.

Žalile su se na novi algoritam ove aplikacije koji je krenuo u travnju ove godine, a njegov zadatak je kontrolirati ženske profile i cenzurirati polugola tijela.
Osim što može cenzurirati, novi algoritam može i potpuno ukloniti videe i fotografije bez objašnjenja vlasniku objave.
Shadowbanning, izraz koji se koristi na nekoliko platformi na internetu pomaže odmah blokirati neželjeni, osjetljivi i neprimjereni sadržaj umjesto cenzuriranja.
Instagram koristi shadowbanning kako bi spriječio botove, blokirao neželjeni sadržaj, a prvenstveno zaštitio mlađe korisnike od takvog sadržaja, a ovaj algoritam i više je nego potreban društvenoj mreži koja ima više od milijardu korisnika.
Australska plesačica na štangi, Michelle prvo je primjetila da je njen sadržaj manje vidljiv od travnja. U listopadu se odlučila na ovaj potez i promijenila je spol u "muško" i u samo tri dana povećao se broj pregleda i lajkova na njezinim fotografijama i videima.


Foto: Shutterstock

"Suludo je da moramo ovo raditi", rekla je Michelle objašnjavajući kako plesačice koriste Instagram kako bi stavljale videe s radnog mjesta i tako razvijale biznis. Instagram profil @everybodyvisible koji se također bavi ovom vrstom plesa podijelili su analitiku prema kojoj se jasno vidi da su pregledi, lajkovi i praćenja narasli odmah po promjeni spola u postavkama profila.

"Zašto je primjereno da 'muškarac' objavljuje snimke i fotografije polugolih žena kako plešu oko štange, a žena ne?!

Javilo se mnoštvo stranica i korisnika koji kažu kako su također iskusili ovu teoriju na vlastitoj koži.

"Iako dugo nisam objavljivala sadržaj na profilu, čim sam promijenila spol aktivnost pratitelja kao i broj istih povećao se u samo tjedan dana. Puno starijih videa odjednom se počelo pojavljivati i onima koji me ne prate. Ovo je suludo i rastužuje me."

"Objave su mi i dalje blokirane, ali pregledi su se povećali."

Osim objava, neki korisnici iskusili su i blokiranje hashtagova koje koriste vezane uz ples na šipki.


Foto: Shutterstock

Instruktorica ovog plesa Elizabeth kaže "Dogodila se velika čistka na Instagramu i naš hobij proglašen je zaista neprimjerenim. Puno se priča o shadowbanningu u zadnje vrijeme, ali ova zabrana hashtagova je još gora. Ukoliko vam je zabranjen, objave se automatski neće prikazivati onima koji vas ne prate i ne možete širiti svoj posao."

Elizabeth je također objasnila kako kontinuirano korištenje zabranjenih hashtagova može vaš profil potpuno blokirati i izbrisati s Instagrama.

Zabranjeni hashtagovi su sljedeći: #poledancing, "unitedbypole, #poledancenation, #polesportorg.

Zadnja oznaka oštetila je i objave iz svijeta sporta, pa se uprava Instagrama vrlo brzo ispričala za to s obzirom da je pokrenulo raspravu na internetu.

Instagram se oglasio povodom ove novosti u svijetu društvenih medija:
"Želimo biti sigurni da svojim korisnicima pružamo siguran i primjeren sadržaj. Promjena spola zaista nema nikakve veze s tim, fokusirali smo se na hashtagove i "explore" rubriku."

Kako je ženama bilo nekada, a kako je danas:


 

Komentara 2

DU
Duslikr
17:59 22.11.2019.

Ovo je gore od potresa na Haitiju, što ćemo sad?

YU
YuBastards
18:20 22.11.2019.

90% fotografija osoba ženskog spola je golotinja i svjesna seksulna provokacija. To je ta takozvana moderna ženska emapncipacija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije