Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjakinja otkriva

Žena prozvana 'supermamom' zbog trika pomoću kojeg djeca spavaju i po 12 sati

shutterstock
06.02.2023.
u 10:30

Kćeri Sophie Middleton spavaju noćima po 12 sati, a 'supermama' je sada podijelila tajnu kako natjerati vašu djecu da spavaju bez ikakvih problema.

Kao što će vam reći svaki roditelj male bebe, natjerati ih da spavaju cijelu noć može se činiti nemogućim zadatkom. Zbog toga, i roditelji su već zaboravili kako je to odmoriti se i naspavati. No, jednu obiteljsku trenericu spavanja nazivaju supermamom jer je pomogla roditeljima uspavati njihove mališane bez problema, a njeno dvoje djece po noći spavaju punih 12 sati, prenosi Teesside Live.

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga vjerojatno više nećete:

1/5

Sophie Middleton, profesionalno poznata kao 'The Night Night Nanny', kaže da su njezine dvije kćeri, u dobi od 10 i 14 tjedana, spavale cijele noći od 19 sati navečer do 7 sati ujutro. Noćna hranjenja i povremena buđenja rano ujutro može nabrojati na prste jedne ruke te tvrdi kako ju njen sustav nije iznevjerio.

Sophie je, prije nego što je dobila vlastitu djecu, nekoliko godina radila kao dadilja te je isprva mislila da bebe koje je čuvala jednostavno dobro spavaju. Stoga je, kada je rodila svoju prvu kćer Isabelle, koja sada ima pet godina, odlučila sve što je znala o pomoći bebama pri spavanju primijeniti u praksi i uspjela je natjerati svoju bebu da spava 12 sati na dan s navršenih 10 tjedana. A, kako bi dokazala da to nije bila slučajnost, Sophie je također isprobala svoje metode sa svojom drugom kćeri Ruby, koja sada ima tri godine, i imala je iste rezultate - unatoč tome što su joj ljudi govorili da neće dobiti "dvije iste" kada je u pitanju spavanje.

Rekla je: "Svatko može imati jedno dijete i to jedno dijete dobro spava, ali kad je Isabelle imala osam mjeseci, tada sam zatrudnjela s Ruby. Kad se Ruby rodila svi su govorili da neću dobiti dvije iste, druga će biti budna cijelu noć, neće spavati. I, iako je imala užasan refluks, spavala je 12 sati noću s navršenih 14 tjedana."

Dakle, što je ključ Sophienog uspjeha? Trenerica spavanja inzistira na tome da su dvije najvažnije stvari – rutina i neovisnost. To znači naučiti bebu da joj bude udobno sama ležati u krevetiću bez držanja. Sophie je rekla da nije zagovornica "treninga spavanja", ali smatra da postoje zdravi načini da svoje mališane uvedete u ispravnu rutinu, kao što je da ih smjestite same kad god se ne uzrujavaju ili kada ih je potrebno hraniti i mijenjati im pelene. Kada se beba drži cijelo vrijeme, Sophie kaže, da se ono navikne na tu vrstu udobnosti i da će spavanje u naručju mame ili tate za bebu postati rutina, zbog čega se možda neće moći smjestiti nakon što je spuste u krevetić.

A, kada je riječ o postavljanju dobre rutine spavanja za djecu, ova trenerica spavanja kaže da je za djecu ključno da se osjećaju udobno i sigurno prije spavanja. Dodala je da je vrijeme provedeno pred ekranima potrebno regulirati i da bi idealno bilo da djeca ne budu ispred ekrana dva sata prije spavanja. Sophie kaže da za njezinu djecu njihova rutina odlaska na spavanje znači da večeraju, zatim idu ravno u kadu prije nego što se spreme i pročitaju priču za spavanje.

Objasnila je: "Rutina koja kod nas funkcionira, to je ono što smo oduvijek radili, je čim djeca popiju čaj, odmah idu gore i onda se okupaju. Obično prođe 45 minuta između odlaska na kupanje i u krevet. Također, u spavaćoj sobi nisu dopušteni mobiteli.“

Ne možete zaspati? Evo što se događa s vašim tijelom kada spavate manje od šest sati

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije