Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostala je bez posla

Žena jede samo jednom tjedno kako bi prehranila svojih 6 mačaka: 'Ne mogu ih pustiti'

17.03.2023.
u 11:30

Kaže da pije čaj od mente kako bi utažila glad i da je izgubila gotovo 32 kilograma otkako je smanjila unos hrane

Yasemn Kaptan (46) prije godinu dana je počela preskakati obroke, jer troši 60 funti (68,34 eura) od svojih 69 funti (78,60 eura) tjednog džeparca na svoje kućne ljubimce. Naime, nezaposlena žena priznala je da jede samo jednom tjedno kako bi imala dovoljno novca da nahrani svojih šest mačaka za koje kaže da joj daju snagu i volju tijekom krize troškova života, piše Mirror.

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima:

1/12

Yasemn iz Tottenhama u sjevernom Londonu također prima 400 funti (455.60 eura) mjesečne invalidnine zbog svoje osteoporoze, što odlazi na stanarinu i račune. Kaže da pije čaj od mente kako bi utažila glad i da je izgubila gotovo 32 kilograma otkako je smanjila unos hrane. Yasemn je svoje mačke nabavila dok je radila kao osobni kupac i mogla je, kako kaže, paziti i na sebe i mačke, te plaćati svoje račune. No, morala je napustiti posao 2022. godine nakon što joj je dijagnosticirana osteoporoza - zbog čega je imala manje novca.

- Nemam novca na pretek, ali ne mogu pustiti mačke da odu. Odrasle su s nama. Imam ih otkako su bile male bebe. Platila sam puno novca da ih imam, na kraju su svog života. Stvarno nije pošteno pustiti ih da odu - rekla je.

Yasemn se odbija riješiti svojih mačaka jer ne zna kako bi ona ili njen partner Erdinc Hassain (46), koji živi s multiplom sklerozom, izdržali bez njih. Yasemnin jedan obrok obično se sastoji od povrća pečenog na roštilju poput paprike, luka i salate, a čaj od mente pije za doručak, ručak i večeru.

- Kad dobijem naknadu za njegovatelja, ona ide na pijesak za mačke, hranu za mačke, kekse i posebno mlijeko, oduzima mi sav novac. Mogu samo platiti svoj telefonski račun. Moj partner je zabrinut za mene, ali ja sam se već navikla na to. Bit ću dobro, bit će bolje. Ne mogu ništa učiniti, neću se riješiti svojih mačaka. Imam ih već 17 godina , oni su moje male bebe, oni me drže na životu - ispričala je.

Yasemn je dodala i da plače svaki drugi dan, te da pokušava biti zadovoljna sobom, ali je snuždena i umorna.

Iznenadila se kada je vidjela uslugu koju su joj naplatili u restoranu: 'Nisam znala da to postoji!'

Komentara 2

TR
Tripoli
19:21 18.03.2023.

Hebeš mačke koje se nemreju same pobrinut za hranu...

KO
koraknaprijed
00:09 18.03.2023.

Sudeći prema slici ili laže ili jednom tjedno prozdere cijelo tele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije