Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
post na redditu

Žena ispričala: "Rekla sam sestri da je premlada za brak, a njen me ležeran odgovor šokirao..."

Pixabay
25.02.2023.
u 20:30

Rekla je da je to njezin život i da bih ja trebala brinuti o svom, umjesto da pokušavam kontrolirati i osuđivati njezin, napisala je žena kojoj nije jasno gdje je pogriješila.

Iako danas u modernim društvima razvod više nije tabu i nitko ga ne doživljava kao nešto skandalozno, neki svejedno imaju tradicionalan pogled na brak i takav im kraj nije opcija. Zato se jedna žena, kako je sama napisala na Redditu, šokirala shvativši kako na brak gleda njena mlađa sestra, koja se tek treba udati.

5 razloga zašto žene traže razvod. I nije riječ samo o varanju

1/5

Žena je objasnila da je njezina 23-godišnja sestra trenutno zaručena i s dečkom planira vjenčanje, premda ona smatra da je još premlada i da bi trebala bolje razmisliti želi li se doista udati.

Ipak, kad je to sestri otvoreno i rekla, njen ju je ležeran odgovor iznenadio.

"Moja sestra ima 23 godine i zaručena je. Čini se da je njezin dečko dobra osoba, ali po meni su oboje premladi za brak, Njen se mozak u tim godinama još uvijek razvija i zato treba čekati, što nije problem jer nitko na nju ne vrši pritisak da se uda", objasnila je.

"Znam da to nije moja stvar ali rekla sam joj što me brine i iznijela joj statistiku razvoda (ljudi koji se tako mladi vjenčaju imaju mnogo veću vjerojatnost da se razvedu). Očekivala sam da će mi ona reći koliko voli svog dečka i kako je sigurna je da će zauvijek ostati zajedno ili tako nešto naivno, ali ne. Rekla mi je da je nije briga hoće li se razvesti i da neće staviti svoj život na čekanje zbog nekih statistika o životima drugih ljudi, te da će se, ako se pokaže da je brak bio pogreška, lako razvesti"...

"Bila sam šokirana. Rekla sam joj da je odvratno što tako gleda na brak i da sam tek sada 100% sigurna da se ne bi ni trebala udati jer mislim da nije posvećena svom dečku, te da se želi udati iz sasvim pogrešnih razloga", ispričala je žena dodavši i kako joj se zbog njenog odgovora 'srozalo mišljenje o mlađoj sestri'.

"Rekla je da je to njezin život i da bih ja trebala brinuti o svom, umjesto da pokušavam kontrolirati i osuđivati njezin. Općenito se ne smatram osobom koja osuđuje i mislim da svatko ima pravo raditi kako hoće (sve dok jer ne radi nažao drugome) pa stvarno ne znam zašto me tako prozvala; jesam li ipak pogriješila što sam tako razgovarala s njom?", pitala je.

- Njen je pogled na brak zapravo vrlo zdrav i zreo i zaista danas nitko s nikim ne treba ostajati braku ako ne želi - odgovorio je jedan korisnik, a većina se s njim složila.

 "Čini se da bi svaki njezin odgovor za vas bio pogrešan. Da vam je rekla da je jako zaljubljena i da je tako suđeno, mislili biste da je naivna i glupa. Ako vam kaže da joj brak može i završiti razvodom, ljuti vas što ga ne doživljava dovoljno ozbiljno - što vam je uopće mogla reći, a da budete zadovoljni?, pitao se drugi, a prenosi Mirror.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije