Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljaac!

Nikad lakše: Uz ovih nekoliko trikova napravite savršene palačinke!

Shutterstock
22.02.2023.
u 06:00

Možda su jednostavan desert, ali ima dosta trikova kojima se trebate koristiti da ispadnu baš kako treba

Mnogi misle da su palačinke jednostavan desert i da tu nema puno mudrosti. Djelomično to i je istina, ali koliko god se jednostavno pripremale, treba se koristiti i nekim trikovima, te znati neke osnovne stvari kako bi one ispale ukusne i sočne. 

Svi znamo koji su osnovni sastojci: jaja, brašno, mlijeko, mineralna voda i prstohvat soli. No, je li to zaista sve što je potrebno znati za pripremu ovog deserta? U nastavku pročitajte nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaše palačinke budu bolje nego ikada.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

Soda bikarbona

Ako želite makne i pahuljaste palačinke, u smjesu dodajte prstohvat sode bikarbone. No, nemojte pretjerivati kako ona ne bi pokvarila strukturu i okus. Možete ju zamijeniti i praškom za pecivo. 

Ako sumnjate da je sodi bikarboni prošao rok valjanosti, to možete provjeriti tako da stavite četvrtinu žlice u šalicu i dodate 2 žlice octa. Ako se ne pojave mjehurići, sodi bikarboni je izašao rok trajanja.

Umjesto miksera koristite pjenjaču

Vrlo je vjerojatno da tijekom pripreme smjese puno miksate na velikoj brzini, jer se bojite grudica. Ako ne želite da palačinke budu gumene, kuhari savjetuju da ipak budete malo nježniji, te da koristite pjenjaču. 

Jaja i mineralna voda

Mnogi za pahuljaste palačinke u smjesu dodaju mineralnu vodu. No, po pravilu, na dvije trećine mlijeka dodaje se trećina mineralne vode. Što se tiče jaja, nemojte ih stavljati cijela odjednom, nego prvo bjelanjak odvojite od žumanjka. Također je važno da jaja prije upotrebe ostavite vani dovoljno dugo da se zagriju na sobnoj temperaturi. 

Brašno

Odabir brašna za palačinke često je sam po sebi tema za raspravu. No, nećete pogriješiti ako kombinirate oštro i glatko brašno. Pomiješajte ih u omjeru 50:50.

Toplina

Ako želite da palačinke ostanu tople, možete ih stavljati na pladanj kojim poklopite lonac vruće vode pa onda poklopite i palačinke, piše portal Punkufer

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije