Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
testosteron raste

Želja za seksom mijenja se s godišnjim dobima, a evo zašto je jesen najbolje vrijeme za seks

shutterstock
14.10.2020.
u 23:28

Iako razni faktori mogu utjecati na povećanje seksualnog nagona tijekom ljeta, zapravo je jesen ta kada su hormoni u najvećem porastu.

Nerijetko se događaju promjene u energiji, ponašanju, pa čak i obrascima spavanja koji se podudaraju s promjenom godišnjih doba. Ali što je sa seksualnim nagonom? Ispostavilo se da je i to jedna od mnogih stvari na koje godišnja doba mogu utjecati, prenosi MindBodyGreen.

Ljeto se smatra prilično ‘vrućim' godišnjem doma, a ljudi se osjećaju energičnije nego u drugim dijelovima godine. Moguće je da porast vitamina D, više vremena u društvenim okruženjima i pokazivanje više kože tijekom ljetnih mjeseci mogu stvoriti više seksualnog interesa, ali kad pogledamo uzorke hormona, jesen može zapravo biti sezona u kojoj seksualna želja raste.

Evo zašto biste trebali doživjeti orgazam prije svakog odlaska na spavanje:

1/7

Ljudi, kao i većina sisavaca, doživljavaju svojevrsni biološki ritam kada su u pitanju plodnost i drugi tjelesni procesi. Naši hormoni otpuštaju se s tim ritmovima, uključujući testosterona, koji između ostalog igra veliku ulogu u spolnom nagonu.

U jednoj studiji o testosteronu kod muškaraca i žena, istraživači su otkrili kako su oboje doživjeli pad testosterona ljeti, a porast u jesen. Drugo istraživanje na muškarcima također je pronašlo istaknuti sezonski vrhunac razine testosterona u listopadu i studenom. Dodatna istraživanja sugeriraju da nije neobično da muškarci, posebno u hladnijim zimskim mjesecima, osjete pad testosterona.

Prema ovim studijama, moguće je da bi jesen mogla biti posebno snažno doba godine kada je u pitanju spolni nagon. Druga studija otkrila je da muškarci zapravo smatraju ženska tijela privlačnijima tijekom hladnijih mjeseci jer je manja vjerojatnost da će njihova tijela biti izložena u toj sezoni, u usporedbi s ljetnim razdobljem.

Maja Kereš, plesačica iz Rijeke, ostvarila je snove i plesala na turneji s Justinom Timberlakeom:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije