Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strast unutar korica

Želite probuditi ili 'začiniti' strasti u spavaćoj sobi? Uzmite knjigu!

zaljubljeni
Foto: Željko Mršić/PIXELL
1/5
04.11.2013.
u 14:00

Knjige više nisu samo pomoć za uspavljivanje. Ako izaberete pravu možete doživjeti neki sasvim drugi svijet.

Još prije 40 godina spisateljica Erica Jong napravila je pravu malu revoluciju kada je na papir stavila slike koje su joj pomogle da svlada strah od letenja. Taj je erotski roman prodan u više u 20 milijuna u čak 40 zemalja. Oni koji su ga pročitali rijetko su se hvalili, no to je štivo svaki dan čitalo sve više i više ljudi, a i danas, nakon 40 godina plijeni pažnju mlađih čitatelja. No, to Ericino mjesto danas je zauzela E.L.James, odnosno, pravim imenom Erika Leonard koja je ostvarila svoju dugogodišnju želju i napisala trilogiju erotskog romana "50 nijansi sive."

Nesumnjivo, sve tri knjige ruše rekorde čitanosti, a uskoro će se i snimiti film. No, ono što je zanimljivo, ova je 50 - godišnja spisateljica uspjela uzburkati mnoge parove. S vrlo eksplicitnim opisima strastvenih susreta jednog bogataša i jedne studentice Erika Leonard u mnoge je spavaće sobe unijela malo živosti. Svijet se pomamio za romanima ove vrste, a čitatelji rijetko ostanu ravnodušni nakon što pročitaju sve retke ove uzbudljive, romantične priče u kojoj ljubav nadilazi sve prepreke.

Jeste li dovoljno hrabri za nove izazove?

Gotovo je teško zamisliti da postoje parovi koji nalaze vremena za sebe baš svaki dan. Opterećeni svakodnevnim obvezama, ali i sve težim načinom života, parovi gube zainteresiranost za češće fizičke aktivnosti u spavaćoj sobi. No, zašto se zadržati samo u spavaćoj sobi? Zašto se ne biste pokušali vratiti u one dane kada nije žustra svakodnevnica tempirala "raspored" za izmjenu nježnosti? Ako nemate vremena navečer ili ste preumorni, možda možete ujutro naći vremena samo za vas dvoje? Pokušajte ne ograđivati se i odgađati seksualne odnose za dane vikenda. Svaka odgoda učinit će iduću još lakšom i uskoro ćete se naći u vrtlogu odbijanja. Ne dopustite da vam prisnost s partnerom postane obveza. Ti trenuci trebaju biti vaš mali svijet u kojem nestaju sve brige i problemi, svi neplaćeni računi koji vas čekaju, svi nervozni šefovi i zajedljivi članovi obitelji, ljubomorni "prijatelji". Sve to ostavite postrani i priuštite si zonu nježnosti u kojima ćete potpuno uživati, predani osobi koju volite.

Nevolje neće nestati, problemi neće pobjeći, ljudi od kojih želite biti što dalje neće se sakriti. Svi će ti čimbenici biti i dalje tu oko vas, ali sve ćete mnogo lakše podnositi s činjenicom da pored sebe imate osobu na koju se možete osloniti, na koju možete računati. Ako ste se doveli u situaciju da sve obavljate rutinski, zašto ne biste pročitali neku knjigu? Zasigurno ćete odmahnuti glavom i reći da nemate vremena ni za malo duže tuširanje. "Tko si danas može priuštiti čitati knjigu?"

Nemojte si postavljati rokove, ne trebate pročitati 100 stranica na dan. Jedna ili dvije na dan i jednom ćete doći i do zadnje stranice. Uskoro ćete postati zadovoljniji i s više samopouzdanja, a i to će se lako odraziti i na seksualnom planu. Sada vam samo preostaje izabrati knjigu i baciti se partneru u strastveni zagrljaj.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Antiša
20:49 10.11.2013.

Čitam sve i svašta, pročitao na tisuće ali Pedeset nijansi... nisam pročitao do kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije