Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljaac!

Želite mekanu i sočnu piletinu? Marinadi dodajte ovu voćku i svaki put će biti savršena!

Shuttershock
19.09.2022.
u 11:30

Ključ "najsočnije piletine koju ćete ikada imati" leži u jednoj jednostavnoj voćki koju možete kupiti u većini supermarketa

Iako je važno da se meso uvijek iz sigurnosnih razloga ispeče do kraja, piletina nikako nije meso koje želite prepeći jer će ju to  učiniti suhom i bezukusnom. Zato je jedan muškarac smislio genijalan recept koji uklanja sve dvojbe oko vremena spremanja i piletinu svaki put ostavlja sočnom...

Muškarac po imenu Elliott kaže da je ključ "najsočnije piletine koju ćete ikada probati" u voćki koju ćete naći u većini trgovina i koja će vas koštati samo nekoliko kuna, prenosi Mirror.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

U videu na TikToku pod korisničkim imenom @callmebelly Ellitot tako kaže da je sve što trebate učiniti piletinu marinirati najmanje sat vremena u mješavini maslinovog ulja i jednog kivija ili ga pak natrljati s kivijem.

"Kivi djeluje tako da piletinu dovoljno razgradi da nakon kuhanja ostane sočna i topi se u ustima", dodaje.

@callmebelly learned this one in Africa 🥝 I know it sounds crazy but trust me #kiwi #chicken #juicychicken #mealprep ♬ Permission to Dance (Instrumental) - BTS

"Ključ do najsočnije piletine koju ćete ikada jesti  je kivi. Trebate ga samo izvaditi iz kore i smiksati ili zgnječiti vilicom. Jeste li ikada vidjeli ljude koji stavljaju limetu u svoje marinade? To je slično tome. Razgradit će piletinu i učiniti je super mekom. Pomiješajte ga s malo maslinovog ulja i zatim pustite piletinu da se marinira najmanje sat vremena. Znam da izgleda čudno, ali vjerujte! Obećavam da meso neće biti ni slatko ni kiselo, već samo jako sočno i ukusno!”, objasnio je u videu.

U komentarima se nekoliko ljudi složilo da kivi dobro ide uz meso zbog svojih enzima koji su izuzetni "omekšivači" mesa, a sadrže ih i ananas i guava.

"Riječ je o enzimu aktinid zbog kojeg će i guava i ananas također smekšati meso, ali će ananas dati i slatkoću", komentirala je jedna korisnica, a jedan je korisnik dodao: "Isto je i s mangom!" 

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije