Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Želite da vaša manikura traje duže? Pripazite na ovih nekoliko stvari

Shutterstock
22.09.2022.
u 07:00

Svježa manikura može biti puno kraćeg vijeka ako se o svojim noktima ne brinete pravilno

Lijepi i njegovani nokti vrlo su važni, pa tako mnoge žene odluče izdvojiti nešto novca i otići na manikuru. No, s obzirom da to baš i nije jeftino, sasvim je logično da želimo da manikura traje što duže. Jedna kozmetičarka otkrila je nekoliko savjeta kako da vam nokti što duže izgledaju kao da ste upravo izašli iz salona, piše Metro

Lak vam se brzo ljušti s noktiju? Isprobajte ovaj genijalan trik:

1/5

Pazite na svoje nokte

Možda vam se čini očiglednim, ali osigurati da su vaši nokti zdravi, ključ je dugotrajne manikure. Kozmetičarka tvrdi da je nanošenje ulja za zanoktice ključno za održavanje noktiju jakima i fleksibilnima. Preporučuje da ga nanesete oko i ispod noktiju kako biste ih hidratizirali. Također, savjetuje da da ga stavite prije spavanja i uvedete to u svoju obaveznu noćnu rutinu. Osim toga, važno je i da pripazite na to kako turpijate nokte. Turpijajte ih u jednom smjeru, a ne pokretima naprijed-natrag jer to može dodatno oslabiti vaše nokte i uzrokovati njihovo pucanje. Važno je i da svaki dan nanosite kremu za ruke kako biste ublažili učinak isušivanja. 

Koristite nježne proizvode

Kada perete posuđe ili čistite, trebali biste uvijek nositi gumene rukavice. Kozmetičarka objašnjava i da biste 24 sata nakon manikure trebali izbjegavati duge, vruće kupke, saune i slično, jer to može uzrokovati podizanje i mjehuriće. Primjerice, dok uživate u kadi ruke držite izvan tople vode jer ona omogućuje da vlaga prodre ispod nokta.

Odaberite pravi obliku noktiju za sebe

Ako se odlučite na ugradnju umjetnih noktiju, pripazite na to da odaberete one koji vam zaista najviše odgovaraju. Trendovi dolaze i odlaze, ali važno je da odaberete onaj oblik nokta koji odgovara vašem životnom stilu, napominje kozmetičarka. Ako stalno nešto radite i u pokretu ste, odaberite kratke, okrugle nokte, no ako ste pažljiviji, odaberite četvrtaste ili one badem oblika. 

S ovim trikom zaspat ćete za pet minuta! 😴  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije