Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBAJTE!

Uklonite tvrdokorni kamenac: Profesionalna čistačica otkrila trik s posudicom za led i samo dva prirodna sastojka

Shutterstock
22.09.2022.
u 06:00

Sve što trebate je pomiješati jednu šalicu sode bikarbone, četvrtinu šalice limunovog soka i malo sredstva za pranje posuđa

Kamenac se lako može nakupiti u kupaonici ako ga ne odstranjujete redovito. Uzrokuju ga minerali kalcija i magnezija koji se nalaze u vodi, osobito u područjima s tvrdom vodom, te mogu ostaviti talog na tuševima, zahodima i kuhalima za vodu. Ljudi često uzimaju jake kemikalije kako bi pokušali ukloniti tragove, ali za tim nema potrebe.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

Kako piše The Sun, profesionalna čistačica na svom profilu na Tik Toku objavila je video u kojemu je objasnila da postoji jednostavan način da se riješite kamenca u WC školjki, koristeći posudicu za led i dva prirodna sastojka.

 

@refinedliving D.I.Y Natural toilet cleaning cubes 🧼✨🚽#refinedliving #cleantok #naturalcleaning #cleaningtiktok #toiletcleaner #cleaningtoilets #cleantoilet ♬ original sound - Lacey 🤷🏼‍♀️

Sve što trebate je pomiješati jednu šalicu sode bikarbone, četvrtinu šalice limunovog soka i malo sredstva za pranje posuđa. Nakon što se to pomiješali, ulijte mješavinu u posudicu za led i stavite u zamrzivač preko noći, dok ne dobijete čvrste kockice. Nakon što pripremite kockice leda, možete samo dodati jednu u WC školjku i dati joj nekoliko sekundi da se otopi. To bi trebalo ukloniti prljavštinu i kamenac unutar školjke. Možete ju i malo izribati WC četkom kako biste bili sigurni da je kamenac uklonjen. 

Korisnici Tik Toka bili su oduševljeni ovim trikom, te su joj u komentarima zahvaljivali što ga je podijelila. 

- Ovo je sjajno! Jedva čekam isprobati i javiti djeluje li - napisala je jedna korisnica. 

Omekšivačem se savršeno peru prozori: Isprobali smo ovaj viralni hit!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije