Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

Zbog TikTok trenda završila u bolnici: Ne pokušavajte ovu metodu pripreme jaja

Aine Lynch/Facebook
26.04.2021.
u 14:30

Trik je vidjela na televiziji, a nakon što ga je voditeljica uspješno isprobala, i ona je odlučila napraviti isto.

Prije mjesec dana na mega popularnoj društvenoj mreži, TikTok, osvanuo je još jedan od mnogobrojnih trikova za kućanstvo, odnosno kuhanje - priprema poširanih jaja u mikrovalnoj pećnici. Jaje se treba razbiti u toplu vodu u šalici, dodaje se žlica octa i zatim se grije 40-60 sekundi u mikrovalnoj.

Metodu je, kao i mnoštvo ljudi, isprobala Aine Lynch iz Britanije. Ona ju je vidjela na televiziji, a nakon što je voditeljica to uspješno izvela, Aine je odlučila isprobati isto - i završila u bolnici. Naime, jaje je eksplodiralo kada je vadila šalicu iz mikrovalne i voda ju je poprskala po licu, vratu i prsima! Na sreću, u blizini je bio suprug koji ju je odmah zalio hladnom vodom i odveo u bolnicu.

Uz pomoć jednostavnog trika očistite mrlje s madraca:

“Naučila sam lekciju da ne bih trebala slijediti trikove poput ovog. Proći će još neko vrijeme prije nego budem ponovno svoja i samo se nadam da mi neće ostati trajni ožiljci. Loše mi je čim pomislim da sam mogla držati dijete u rukama. Budite oprezni”, poručila je svima Lynch putem svog Facebook profila.

Well yesterday’s lesson was not poach eggs in the microwave! I saw a hack on loose women and it’s fair to say it was an...

Objavljuje Áine LynchNedjelja, 18. travnja 2021.

Inače, jaje može eksplodirati jer se grijanjem žumanjak širi, ali ga drži opna koja, u određenim uvjetima, može puknuti. Kako bi se to spriječilo, može se probušiti opna žumanjka prije nego se jaje stavlja u mikrovalnu.

Upozorili na opasnost: Virus još nije umoran, naprotiv, upravo doživljava novi uzlet

1/5

Komentara 1

DU
Deleted user
09:57 27.04.2021.

a jel ona stavila "cijelo" nerazbijeno jaje u mikrovalnu? i kak joj je voda zaključala/zakuvala unutar minute???? mojoj mikrovalki (12 l) treba 1:40 da zagrije vodu u šalici da bude vruća taman za instat kavu, barem 2:10 bi trebalo daa bude vrelo kipuća...... živio tuk-tik, izvor ideja za samoozljeđivanje, pogubnih izazova i ludih "eksperimenata" koji nikad ne daju isti rezultat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije