Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cyndi Akbar

Zbog spojenih obrva zvali su je gorilom, a sada ih ponosno pušta: 'Potičem druge da zavole sebe"

Facebook/Cydni Akbar
23.04.2021.
u 15:30

Znam da će svi reći 'pa to je samo par dlaka', no za mene one predstavljaju nešto puno veće, proces u kojem sam sebe prihvatila onakvu kakav jesam, objasnila je

Britanska umjetnica Cyndi Akbar (21) oduvijek, kaže, ima spojene obrve zbog kojih dugo nije mogla prihvatiti i zavoljeti svoj izgled. Ispričala je kako se, više od deset godina mučila čupkajući svakodnevno obrve - da izgleda kao da su dvije - a još su je kao tinejdžericu kolege iz razreda nazivali gorilom, pa joj je bilo lakše nekoliko dlačica počupati, nego se samo po njima isticati.

No, nakon deset godina shvatila je, kaže, da s njima uklanja i dio svog identiteta, pa je odlučila svoju obrvu pustiti da izraste prirodno - a od tad je, ističe, sretnija i sigurnija u sebe nego ikad prije.

- Izgled mi više ne predstavlja problem i zadovoljna sam sobom - rekla je Akbar za Metro, a dodaje i kako je godinama 'zbog nekoliko dlačica potiskivala cijelu svoju osobnost' - i ti zbog tuđeg, a ne vlastitog nezadovoljstva.

@cydni.akbar

I love this trend ##fyp ##foryou

♬ talking to the moon sickmix - Sickickmusic

- Znam da će svi reći 'pa to je samo par dlačica', no za mene one predstavljaju nešto puno veće, proces u kojem sam sebe prihvatila onakvom kakav jesam i odlučila da se više zbog nikog neću mijenjati - objasnila je umjetnica.

Zbog te je spoznaje nedavno na TikToku napravila i profil posvećen isključivo pozitivnom pogledu žena na vlastito tijelo, a brzo je sakupio nekoliko desetak tisuća pratitelja.

“Never knowing what’s next” Picture 7 - self portrait while crying This is a self portrait after working all day, that...

Objavljuje Cydni Akbar ArtSrijeda, 18. studenoga 2020.

Još se iz srednje škole, priča ona, sjeća grupe popularnih djevojaka koje su joj prilazile s pitanjem 'Zašto imaš to između obrva?', a ona bi ih samo šutke gledala.nadajući se da će zaboraviti na nju...

@cydni.akbar

Loved making this video! Something from the drafts as I’m working on my uni work💗

♬ Break it off - 😘🙈☺️

- Prošle sam godine napokon pomislila kako su dugo drugi kontrolirali što radim s vlastitim tijelom - rekla je umjetnica kojoj je, kaže, Frida Kahlo velika inspiracija, a nada se da će i sama nekog nadahnuti da na sebi prihvate ono što drugi možda vide kao mane ili nedostatke. 

Online lutkarska predstava “Mala sirena i dječak Roko” premijerno povodom Dana planete Zemlje

1/2

Nakon što je počela širiti svoju poruku o važnosti prihvaćanja sebe, Akbar su kontaktirale i mnoge mame djevojčica u dobi od deset, jedanaest godina koje imaju isti 'problem', a ona ih je inspirirala da se prestanu skrivati.

- Želim da se svi dobro osjećaju u svojoj koži! - kaže ona entuzijastično.

Pogledajte kako izgledaju najbolje znanstvene fotografije 2020. godine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije