Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Zašto se djeveruše odijevaju u iste haljine? Ovo bi vas moglo iznenaditi...

Vjenčanje, djeveruše
Foto: Thinkstock
1/2
16.03.2016.
u 12:32

Taj je običaj rođen u antičkom Rimu, a iste haljine nisu nosile samo djeveruše već i mlada.

Znate li zašto djeveruše, ako ih ima, na vjenčanju noste sve iste haljine?

Taj je običaj rođen u antičkom Rimu, a iste haljine nisu nosile samo djeveruše već i mlada. 

Razlog tome je da se "zakamuflira mladenka", odnosno da ne bude odmah jasno koja  je prava mladenka. Razlog? Ovo će vas iznenaditi. 

U ono doba postojalo je vjerovanje da svaki sretan događaj priziva zle duhove, a ova "prijevara" s djeverušama trebala je osigurati dovoljno "zbunjenosti zlim silama" da pravi mladoženja i mladenka imaju dovoljno vremena da izgovore zavjete jedno drugom, piše Mental Floss.  Ovaj trik trebao je zavarati i bivše partnere koji su mogli, zbog slomljenog srca upasti na vjenčanje i pokušati ga spriječiti. Nekoliko djevojaka koje sve izgledaju baš poput mladenke lako mogu zbuniti ostale i "kupiti" malo vremena dok se ne otkrije koja je prava. 

Danas djeveruše nose iste haljine samo iz tradicionalnih razloga, ali ako pomislite da su vama najdraže prijateljice ili članice obitelji pored vas kao vaša mala vlastita straža, sve ima neku novu sliku. 

>>Ostavio ju je par dana prije vjenčanja, a ono što je ona napravila postalo je hit

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije