Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Žao vam je svaki dan bacati kruh? S ovim jednostavnim savjetom će ostati svjež puna dva tjedna!

Shutterstock
30.06.2022.
u 10:30

Kako se na kruhu ne bi nakon par dana stvorila plijesan, morate napraviti dvije stvari; izrezati rupe na vrećici i držati ga u hladnjaku.

S obzirom na to da ga većina kućanstava kupuje svaki dan, kruh je svakako jedna od osnovnih životnih namirnica, no svi smo svjesni i velike mane tog popularnog pekarskog proizvoda; njegovog kratkog trajanja. Naime, već nakon tri do sedam dana na sobnoj temperaturi, na kruhu se počne stvarati pljesan. 

Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice

1/10

Ipak, pravilno zatvaranje i skladištenje mogu pomoći spriječiti pojavu plijesni i produžiti mu rok trajanja, a stručnjak za hranu je na  na YouTubeu kanalu Fracking Creations podijelio kako će ostati svjež i izvrsnog okusa čak tri tjedna - a ne uključuje zamrzavanje.

Kako se ne bi nakon par dana stvorila plijesan, morate napraviti dvije stvari; izrezati rupe na vrećici i držati kruh u hladnjaku.

- Prije nego što stavite kruh u hladnjak, na vrećici izbušite rupice kako se vlaga ne bi zadržavala, kondenzirala i uzrokovala brži rast plijesni - kaže stručnjak za Express.

Jednostavno, dodaje, škarama na obje strane vrećice napravite male rezove oko vrha, na mjestu gdje se spaja. Tako će se kruh polako sušiti i trajati će puno dulje inače.

- Ako vidite da ipak u vrećici ima kondenzacije i većih kapi vode, dodajte još par rupa - savjetuje stručnjak u videu u kojem je pokazao kako njegov kruh izgleda nakon punih devet dana.

"Deveti je dan još uvijek odličnog okusa!"

Kako se riješiti muha u domu za vrijeme ljetnih vrućina?

 

Ključne riječi

Komentara 1

PI
pivodavac
12:55 30.06.2022.

Ne stavljam kruhek u nikakvu plastičnu vrečicu, ako več hoču onda papirnatu vrečicu( škanicl) ili bez ikakve vrečice i ne pokvari se, malo se i posuši ali i to je zdravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije