Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava varka

Zanimljiva optička iluzija: Pomiču li se ovi obojeni krugovi?

Twitter
24.02.2022.
u 07:00

Često optičke iluzije koriste oblike, prostor, položaj, kontraste boja i linije kako bi zavarale naše umove

Tvrtka za kontaktne leće Lenstore postavila je izazov korisnicima društvenih mreža da se zagledaju različite krugove i vide što će se dogoditi. Zanimljiva optička iluzija čini da se obojeni krugovi doimaju kao da se rotiraju, iako ostaju sasvim mirni.

Kako piše The Sun, iluzija odaje dojam pokreta, ali zapravo je to samo statična fotografija koja se poigrava s našim mozgom. 

Foto: Twitter

Ovo su najpoznatije optičke iluzije koje će vas itekako zbuniti!

1/5

Često optičke iluzije koriste oblike, prostor, položaj, kontraste boja i linije kako bi zavarale naše umove da pomislimo da se fotografije kreću kada to nije tako. Neki znanstvenici vjeruju da bi to moglo biti uzrokovano nevoljnim pokretima očiju.

Drugi misle da detektori pokreta u našem vizualnom korteksu mogu biti preplavljeni promjenom neurona i započinju kretanje.

Kako se rade najpopularnije krafne iz zagrebačke slastičarnice Orijent?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije