Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Zajedno su proveli gotovo cijeli život, a nakon 53 godine braka, preminuli su držeći se za ruke

Umrli su od posljedica koronavirusa u razmaku od sat vremena u bolnici u Teksasu
03. srpnja 2020. u 16:35 2 komentara 9305 prikaza
Foto: youtube

Betty (80) i Curtis (79) Tarpley bili su zajedno gotovo svoj cijeli život - išli su zajedno u srednju školu u Illinoisu, upoznali se u Kaliforniji kao odrasle osobe, zaljubili se, vjenčali i odgojili dvoje djece, prenosi CNN.

Nakon 53 godine bračnog života, njih dvoje umrli su od posljedica koronavirusa u razmaku od sat vremena u bolnici u Teksasu, a zadnje trenutke proveli su držeći se za ruke. 

Betty je u bolnicu primljena 9. lipnja, kada je saznala da ima koronavirus, a Curtis je primljen dva dana nakon, 11. lipnja. Kako kaže njihov sin, Tim, Curtis je bio na intenzivnoj njezi i njegovo stanje se popravljalo, ali Betty je svakim danom bila sve lošije.

Betty je nazvala Tima i njegovu sestru te mu je rekla kako je ona ‘spremna za odlazak’. Timu je trebalo vremena da to prihvati. - Ljutito sam vrisnuo kada mi je to rekla. Razmišljao sam o tome koliko joj još stvari želim pokazati i da nisam spreman da ode - ispričao je Tim.

No obavijestio je svog oca o Bettynom stanju i odluci te mu rekao koliko ga ona voli. Ubrzo nakon što je to čuo, Curtisova razina kisika naglo je pala.

 | Autor : youtube Foto: youtube

- Mislim da se on borio samo zato što je morao i jednom kada je čuo da nje više neće biti, pomirio se s time i da on odustane. Mislim da se borio zato što je mislio da ga obitelj treba, ali je bio umoran i u velikim bolovima - ispričao je Tim.

Također je otkrio kako je medicinska sestra, s kojom nikada nije pričao, organizirala da njih dvoje budu zajedno u svojim posljednjim trenucima. - Mislim da je ispravno što smo ih spojili - rekao je medicinski tehničar Blake Throne, koji se brinuo o Curtisu. Iako je bilo teško, uspjeli su premjestiti Betty na isti odjel u kojem je bio Curtis. 

Kada su Curtisu rekli da je Betty došla do njega, pokušao ju je pogledati, ali bio je preslab. - Oči su mu se otvorile i obrve su mu se podigle. Znao je što smo rekli i znao je da je ona tamo, pored njega - rekao je Throne, koji je zatim stavio Bettynu ruku u Curtisovu.

- Iskreno mislim da su bili toliko slabi da su mogli komunicirati samo svojim dušama ili nekim posebnim, neizrečenim jezikom. Toliko su se dobro poznavali da su se mogli razumjeti bez riječi - kaže njihov sin. 

Betty je preminula dvadeset minuta nakon toga, a Curtis oko 45 minuta kasnije, kako kaže Throne.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Emotivni trenutak Opet u maminu naručju: Dječak (4) sedam tjedana bio odvojen od obitelji zbog kemoterapije ŠTO NAS ČEKA? Potpore za kraći radni tjedan koristit će od 100.000 do 150.000 radnika svaki mjesec Merkur osiguranje BOLNA TEMA Kako si pomoći ako sumnjate na lom kostiju: Koji su simptomi, kome se javiti i kako se čim prije oporaviti?
Slunj: Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18
NEPOZNATA EPIZODA IZ ŽIVOTA TOME MEDVEDA
'Tog je dana u Primišlju poginuo vaš brat, srpski, i moj brat, hrvatski vojnik'
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj
IZLETI
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu
  • Avatar moranzilanovic
    moranzilanovic:

    A onda je svizac zamotao čokoladu.

  • Avatar Golum
    Golum:

    To je ljubav a ne Pincic-Rogoznica....razlog rastanka, nepomirljive razlike i to skuze nakon 5 god.....pljuc