Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oboljeli od koronavirusa

Zajedno su proveli gotovo cijeli život, a nakon 53 godine braka, preminuli su držeći se za ruke

youtube
03.07.2020.
u 16:35

Umrli su od posljedica koronavirusa u razmaku od sat vremena u bolnici u Teksasu

Betty (80) i Curtis (79) Tarpley bili su zajedno gotovo svoj cijeli život - išli su zajedno u srednju školu u Illinoisu, upoznali se u Kaliforniji kao odrasle osobe, zaljubili se, vjenčali i odgojili dvoje djece, prenosi CNN.

Nakon 53 godine bračnog života, njih dvoje umrli su od posljedica koronavirusa u razmaku od sat vremena u bolnici u Teksasu, a zadnje trenutke proveli su držeći se za ruke. 

Betty je u bolnicu primljena 9. lipnja, kada je saznala da ima koronavirus, a Curtis je primljen dva dana nakon, 11. lipnja. Kako kaže njihov sin, Tim, Curtis je bio na intenzivnoj njezi i njegovo stanje se popravljalo, ali Betty je svakim danom bila sve lošije.

Betty je nazvala Tima i njegovu sestru te mu je rekla kako je ona ‘spremna za odlazak’. Timu je trebalo vremena da to prihvati. - Ljutito sam vrisnuo kada mi je to rekla. Razmišljao sam o tome koliko joj još stvari želim pokazati i da nisam spreman da ode - ispričao je Tim.

No obavijestio je svog oca o Bettynom stanju i odluci te mu rekao koliko ga ona voli. Ubrzo nakon što je to čuo, Curtisova razina kisika naglo je pala.

Foto: youtube

- Mislim da se on borio samo zato što je morao i jednom kada je čuo da nje više neće biti, pomirio se s time i da on odustane. Mislim da se borio zato što je mislio da ga obitelj treba, ali je bio umoran i u velikim bolovima - ispričao je Tim.

Također je otkrio kako je medicinska sestra, s kojom nikada nije pričao, organizirala da njih dvoje budu zajedno u svojim posljednjim trenucima. - Mislim da je ispravno što smo ih spojili - rekao je medicinski tehničar Blake Throne, koji se brinuo o Curtisu. Iako je bilo teško, uspjeli su premjestiti Betty na isti odjel u kojem je bio Curtis. 

Kada su Curtisu rekli da je Betty došla do njega, pokušao ju je pogledati, ali bio je preslab. - Oči su mu se otvorile i obrve su mu se podigle. Znao je što smo rekli i znao je da je ona tamo, pored njega - rekao je Throne, koji je zatim stavio Bettynu ruku u Curtisovu.

- Iskreno mislim da su bili toliko slabi da su mogli komunicirati samo svojim dušama ili nekim posebnim, neizrečenim jezikom. Toliko su se dobro poznavali da su se mogli razumjeti bez riječi - kaže njihov sin. 

Betty je preminula dvadeset minuta nakon toga, a Curtis oko 45 minuta kasnije, kako kaže Throne.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Komentara 2

Avatar moranzilanovic
moranzilanovic
19:55 03.07.2020.

A onda je svizac zamotao čokoladu.

Avatar Golum
Golum
21:26 03.07.2020.

To je ljubav a ne Pincic-Rogoznica....razlog rastanka, nepomirljive razlike i to skuze nakon 5 god.....pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije