Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emotivni trenutak

Opet u maminu naručju: Dječak (4) sedam tjedana bio odvojen od obitelji zbog kemoterapije

Laura Stephenson
19.06.2020.
u 09:00

Tri do četiri puta dnevno čuli su se putem videopoziva, a čistu odjeću mama je mogla donijeti na ulaz bolnice medicinskom osoblju.

Maleni Oliver proveo je sedam tjedana u bolnici primajući kemoterapiju nakon što je otkriveno da boluje od neuroblastoma. Zbog cijele situacije s koronavirusom samo je otac James Stephenson (32) mogao biti s njim, dok su majka Laura i brat Alfie bili kod kuće.

Otac i sin iz Ackwortha dijelili su sobu u bolnici od 27. travnja, nisu mogli primati posjete niti izići, a s mamom i bratom vidjeli su se jedino putem videopoziva – sve do prošlog tjedna kada je Oliver napokon pušten kući. 

Emotivni trenutak njihova susreta dirnuo je i susjede koji su izašli na prozore i ulicu i pljeskali držeći transparente s pozitivnim porukama za Olivera.

Foto: Laura Stephenson

"Potrčao mi je u zagrljaj i oboje smo počeli plakati – bilo je stvarno emotivno. Alfie je potrčao tati i obojica su plakali. Vrlo brzo smo se priviknuli i vratili starim navikama", ispričala je Laura za Daily Mail.

Tijekom boravka u bolnici otac je mogao izići iz sobe do čajne kuhinje, dok je Oliveru i to bilo zabranjeno. Zabavljali su se crtajući i gledajući božićne filmove – Oliveru su omiljeni čak i u proljeće.

"Njegov boravak u bolnici bio je jako teško razdoblje za cijelu obitelj. Srce mi se lomilo kada bih ga vidjela putem videopoziva slabog i bolesnog. Sve što sam htjela jest zagrliti ga, a i on je jedva čekao vidjeti mene."

Pogledajte video:

Oliveru je dijagnosticiran neuroblastom na bubregu, u četvrtom stadiju. Bolest pogađa oko 100 djece u Velikoj Britaniji svake godine. Bio je na dvije operacije i čeka ga godinu dana liječenja. 

"Kada smo doznali da će ići na bolničko liječenje, dogovorili smo se da ćemo biti s njim, ali da ćemo se izmjenjivati. Bake, djedovi i prijatelji stalno su govorili da će ga posjećivati. Ipak, koronavirus nam to nije dopustio. Njemu su tek četiri godine i nije mogao razumjeti zašto mama nije s njim", ispričala je Laura.

Iako idućih nekoliko tjedana moraju provesti u izolaciji, sretni su jer su svi zajedno kod kuće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije