Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Zagrijte ih ili smrznite: Genijalni savjeti koji pomažu kada su vam cipele malo tijesne

Foto: Shutterstock
01.03.2019.
u 14:11

Imajte na umu da se cipela, ako vam je duljinom premala, ne može izduljiti, ali ako je uska, to se može riješiti.

Naručili ste cipele putem interneta i niste ih imali priliku isprobati? U ovakvim slučajevima, posebice ako se naručena veličina razlikuje u nekoliko milimetara, dobro je znati što možete napraviti kako ih ne bi morali vraćati.

Uske cipele nije dobro nositi, bez obzira na to koliko vam se sviđa taj model koji gledate mjesecima. Sada kada ste ih napokon kupili, nosili biste ih po svaku cijenu? Nemojte! Nošenje uskih cipela može prouzročiti probleme s cirkulacijom, bolne grčeve, plikove i ostale neugodne posljedice. 

Ako se ipak još ne želite odreći novih cipelica, pokušajte "spasiti stvar" ovim trikovima. Imajte na umu da se cipela, ako vam je duljinom premala, ne može izduljiti, ali ako je uska, to se može riješiti.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Navucite na noge debele čarape i obujte cipele. Uzmite sušilo za kosu i tridesetak sekundi zagrijavajte cipele na srednjoj jakosti, ako imate takvu opciju. Sušilo pomičite kako biste spriječili pregrijavanje i kako biste obuhvatili cijelu površinu cipele. Budite posebno oprezni ako ovo radite s cipelama od antilopa te koristite zaštitni sprej za takvu vrstu materijala. Kako zagrijavate cipelu, ona će se početi širiti i tako će vam obuća biti ugodnija za nošenje. 

Drugi način koji možete isprobati jest da uzmete vrećice za zamrzavanje (deblje) ili zip-vrećice te ih napunite vodom tako da ostane zraka pri vrhu. Vrećicu dobro zatvorite, provjerite da nigdje ne pušta i ugurajte je u cipele tako uđe naprijed. Cipele stavite u zamrzivač dok se voda ne zaledi. Nakon toga izvadite vrećice s ledom iz cipela i pustite 20 -ak minuta da se "opuste". Ponavljajte postupak po potrebi. 

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

 

Komentara 1

BL
bljak007
18:23 01.03.2019.

Treba razgaziti prodavačicu koja te nagovorila na uske cipele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije