Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li ih probali?

Začinite stvari u krevetu: Ovo su najbolje seksualne poze za početnike

shutterstock
09.05.2023.
u 19:21

Možda mislite da morate biti super fleksibilni ili pustolovni da biste se dobro zabavili u spavaćoj sobi, ali to nije tako. Dovoljno vam je samo nekoliko dobrih položaja koji će vas oboje zadovoljiti.

Možda mislite da morate biti super fleksibilni ili pustolovni da biste se dobro zabavili u spavaćoj sobi. Ali, prema stručnjacima za seks, postoji mnogo položaja koji su toliko jednostavni da će biti savršeni za početnike, ali svejedno obećavaju orgazme koji oduševljavaju, prenosi The Sun. U nastavku vam donosimo najbolje seks poze za početnike:

Misionarska: To je jedan od položaja u seksu o kojima se najviše govori i opisuje se kao klasik koji nikada ne zastarijeva. Misionarski je intimni položaj koji zahtijeva puno intenzivnog kontakta očima i ostavlja duboke utiske. Kako biste izvukli najbolje iz ove poze, jedan partner treba ležati na leđima, dok će drugi ležati ravno na njemu. Iako je ovo izvrsna baza, parovi također mogu odlučiti malo začiniti stvari i uvijek mogu napraviti male promjene kako bi pronašli ono što je najbolje za njih. Na primjer, pokušajte promijeniti kut kukova ili podići noge kako biste otkrili nova iskustva.

Kaubojka: Kao što ime i sugerira, ovo je poza u kojoj partner leži dok se partnerica nalazi na njemu. Također, možete koristiti svoje ruke za ravnotežu na partnerovim prsima ako je potrebno, ali ključ ovog položaja je poskakivanje gore-dolje. Možete ići sporo ili brzo koliko želite i osloboditi se napetosti naginjući se unatrag tako da vaša težina više leži na bedrima. A, ako želite isprobati nešto malo drugačije, uvijek postoji obrnuta kaubojka. 

Kaubojčin pomoćnik: Iako poza kaubojke može dovesti do nevjerojatnih orgazama, može biti i naporna za noge. Stoga je, ovaj zaokret u klasičnoj pozi idealan ako i dalje želite sav užitak koji nudi kaubojka, ali s manje truda. Započnite na potpuno isti način na koji biste to učinili s kaubojkom, ali ovaj put vaš partner podiže kukove kako bi prihvatio svaki potisak dok također podržava dio vaše težine hvatajući vas za bedra. Uvidjet ćete da možete dulje izdržati u ovom položaju jer manje opterećuje vaše noge.

Žlica: To je potpuno isto kao položaj 'žličice' (položaj u kojem partner leži iza partnerice koja mu je okrenuta leđima te su pripijeni jedno uz drugo) kada se mazite, ali samo trebate lagano primaknuti koljena i pustiti partnera da uđe u vas straga. Žlica je savršena za ranojutarnji seks ili za dane i noći kada se ne osjećate energično. Ovaj primamljivi položaj može biti intiman i pun ljubavi za početnike.

Pegla: Ovo je vrlo slična pozicija onoj koja se naziva 'pseća poza'. Također se naziva i 'lijeni pas' ili 'ležeći udarac', ovaj položaj uključuje ležanje licem prema dolje s blago podignutim bokovima. Ovaj položaj olakšava opuštanje jednog partnera, dok osoba koja penetrira ulazi straga. Kako biste dodatno začinili stvari, pokušajte lagano pomaknuti kukove kako biste stvorili drugačiji osjećaj.

Obračun: U ovom položaju vaš partner sjedi na kraju kreveta ili stolca, a vi sjedite u njegovom krilu okrenuti prema njemu. S ovim ste položajem tik uz partnerovo lice, tako da mu možete šapnuti nešto na uho, dajući mu do znanja kako se osjećate i dajući bilo koje druge intimne detalje ili upute. Budući da oboje sjedite, ovaj je odličan izbor ako želite izdržati dulje i uštedjeti malo energije za kasnije položaje - seks je ipak maraton, a ne sprint.

Smatrate li da je intimnost ponekad teška? Deidre Sanders, stručnjakinja za seks i odnose, otkrila je najbolje savjete za poboljšavanje i olakšavanje odnosa u spavaćoj sobi:

  • Promijenite svoje okruženje: Ako uvijek vodite ljubav u svom dobrom starom bračnom krevetu, potražite prilike da promijenite mjesto i vrijeme vođenja ljubavi
  • Uživajte u masaži: dodir je jedna od naših najosnovnijih ljudskih potreba i zato je masaža idealna za 'zagrijavanje' atmosfere
  • Promijenite položaje: često ste skloni zadovoljiti se s jednim ili dva položaja koja funkcioniraju, ali kako bi začinili stvari isprobajte i neke nove poze
  • Nemojte žuriti: da biste otkrili intenzivniji užitak i strastvenu intimnost, uzmite si vremena i idite polako
  • Ruka pod ruku: Ako vam se čini da seks gubi osjećaj i da se sve teže uzbuđujete, pokušajte staviti svoju ruku preko partnerove ruke dok vas dodiruje i miluje

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije