Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jadranske plaže

Vrijeme je sve toplije... Gdje se vi najviše volite kupati? Evo što kažu naši čitatelji

turizam
Duško Marušić/PIXSELL
24.05.2023.
u 14:30

Teško je odabrati samo jednu jel ih ima mnogo na našoj predivnoj obali. Meni je Zlatni rat na Braču jedna od ljepših, a svaka čista ,mirna I lijepa uvala može nekom biti najljepša...

U Hrvatskoj je samo u prošloj godini ostvareno nevjerojatnih 18,9 milijuna dolazaka i 104,8 milijuna noćenja, od čega su strani turisti ostvarili 92,3, a domaći 12,5 milijuna. Najveći je broj tih noćenja ostvaren u Istarskoj, zatim Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj županiji, a slijede ih Zadarska, Dubrovačko-neretvanska i Šibensko-kninska županija. Brojke su to od kojih se mnogima s pravom zavrti u glavi i, iako nam je turizam jedna od najvažnijih grana gospodarstva, teško je ne zapitati se što se to nudi na našoj obali, da na nju u takvom broju svake godine hrle domaći, ali i gosti iz cijeloga svijeta. Za mnoge, odgovor je jednostavan - i koliko se god naš turizam razvijao, koliko god novih sadržaja nudili i koliko god ljubazni bili domaćini - svi znamo da nitko ovdje ne bi mogao živjeti od turizma da nemamo obalu kakvu imamo, te da je većini gostiju koji nas preko ljeta posjete ipak najvažnije gdje će preko dana staviti ručnik; odnosno kakva im je plaža u blizini smještaja.

S obzirom na razvedenost naše obale, Hrvatska obiluje prekrasnim kamenim, šljunčanim i pješčanim plažama od kojih su neke i svjetski poznate i nerijetko se nađu na top listama uglednih svjetskih magazina, no mnogima su od popularnih i razvikanih ipak draže one neotkrivene, netaknute i divlje plaže; kojih nam također ne nedostaje. A slično čini se misle i naši čitatelji koje smo jučer na Facebooku pitali gdje se oni najviše vole kupati... Evo nekih od odgovora:

Gdje se najviše volite kupati?

Objavljuje Večernji listUtorak, 23. svibnja 2023.

"Teško je odabrati samo jednu jel ih ima mnogo na našoj predivnoj obali. Meni je Zlatni rat na Braču jedna od ljepših, a svaka čista ,mirna I lijepa uvala može nekom biti najljepša", "Meni su prekrasne Podvrske na Murteru i Divna na Pelješcu", "Male uvale duž Jadrana, skrovite i ugodne za odmor i opuštanje. Ima ih jako puno. Svaki put otkrivam nove", "Pakoštane i Drage.Mir,čisto more plus borova šuma - dobitna kombinacija!", pišu korisnici, a bilo je i onih koji su pitanje iskoristili da se požale na vječnu gužvu u nekim mjestima na našoj obali. A i na druge probleme.

"Dubrovnik više nije za kupanje ,more je previše zagađeno, kanalizacije nema, na puno mjesta uz obalu izvoru fekalije ,previše kruzera i ostalih brodova", napisala je čitateljica.: "Uvale podno Velebita...! Nema ljudi...nema neodgojene djece i histeričnih roditelja...nema nesnosne buke i vriske...nema ilegalnog odvoda kanalizacije u more!", komentirao je čitatelj, a drugi se našalio: "Tamo gdje se može jesti pašteta i piti pivo kupljeno na akciji u Lidlu, bez zlobnih i ponižavajućih pogleda drugih ljudi"

VEZANI ČLANCI:

"Jedino pravo kupanje i uživanje u moru je barka, neka mjesta do kojih se ne može doći autom ili pješice. Nikoga oko nas, mir, tišina, samo zvukovi prirode i knjiga", komentirala je jedna korisnica, a mnogi su se složili da su najbolja mjesta na Jadranu upravo ona s najmanje ljudi. "Tamo gdje je čisto more, borova šuma i nema ljudi", "Svako misto na moru ima lijepih plaža tj.uvalica takozvane intimnije mirne uvale a glavne plaže gdje su ljudi ka srdelice ne volim....", slaže se većina.

POGLEDAJTE VIDEO: Najljepše plaže Hrvatske

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije