Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Vrijeme je da očistite aparat za kavu? Evo najjednostavnije metode

Shuttershock
03.09.2021.
u 07:00

Koliko god vam se činilo da je u odličnoj funkciji, u aparatu se sigurno nakuplja malo kave, prašine i kamenca i to treba očistiti.

Svakodnevna upotreba aparata za kavu zahtjeva i češće čišćenje i dobro održavanje. Koliko god vam se činilo da je u odličnoj funkciji, u aparatu se sigurno nakuplja malo kave, prašine i kamenca, ali ne brinite, ne morate kupovati neka posebna sredstva za čišćenje, isprobajte ovu metodu.

Prvo uklonite sve dijelove koji se mogu oprati s deterdžentom za suđe, poput posudice u koju curi kava na nekim modelima. Kod nekih aparata ovi dijelovi mogu i u perilicu posuđa, ali to prvo proučite u uputama. Nakon što ste to oprali, prebrišite aparat izvana blago vlažnom krpom kako biste uklonili prljavštinu i prašinu.

Kako bi se smirila pri slijetanju aviona žena je zapalila cigaretu: Putnici u šoku!

Ako ste primijetili da kava sporije teče iz aparata dok se kuha, vrijeme je da ga očistite - octom. Spremnik napunite octom i vodom u jednakom omjeru, a zatim u praznu 'košaru' aparata stavite jedan filter i na predviđeno mjesto šalicu ili neku posudicu u koju teče kava. Upalite aparat dok ocat i voda ne prođu kroz njega, a zatim ugasite i ostavite 30 minuta. 

Ponovno upalite dok sav ocat ne izađe van i ponavljajte dokle god izlazi prljavština.

Pustite da se sve osuši, ponovno namjestite filtere i aparat je spreman za korištenje, prenosi GHK.

Pomaže li kava kad imate glavobolju ili ne?

1/4
Ključne riječi

Komentara 1

JK
J. K.
10:04 03.09.2021.

Tako je. Ni slučajno ga nakon octa nemojte isprati čistom vodom, ovako će kava imati bolji šmek....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije