Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pametan plan

Vodič za savršeni vikend: Evo kako možete ponedjeljak dočekati - sretni

umor
Foto: Shutterstock
20.06.2014.
u 09:19

Posao ostavite na kućnom pragu i, ako možete, svakako isključite mobitel

Kad će taj petak? Jeste li među onima koji već u ponedjeljak zazivaju kraj radnog tjedna i željno iščekuju trenutke odmora?

Ako jeste, niste sami. U doba kada je slobodnog vremena sve manje, sve više cijenimo trenutke u kojima možemo zaboraviti na posao i posvetiti se sebi, obitelji, prijateljima ili hobijima koje u užurbanoj svakodnevici zapostavljamo.

No, za savršeni će vikend ipak biti potrebno malo planiranja.

Kako izvući maksimalno od vikenda te isplanirati vrijeme za odmor i rekreaciju, vrijeme za obitelj, sitne životne radosti i učiniti sve da nam se ne dogodi da vikend “prespavamo”, upitali smo Željku Novak. Ona je motivacijska trenerica odnosno life coach i business developer pri Centru za razvoj ljudskih potencijala “Balans energije”.

– Planovi za vikend često se vežu za lijepo vrijeme, dobro društvo, zabavu, rekreaciju, film i ukusno jelo. Promjena okoline može također pružiti toliko potreban predah i napuniti baterije za sljedeći radni tjedan.Ako vam je potreban odmor i želite se odmaknuti od svakodnevice, možda možete inspiraciju potražiti u raznim idejama, ovisno o tome što bi vas veselilo – kaže Novak.

Zajedničke aktivnosti

Bitno je, kaže, pri planiranju voditi računa o proračunu. Danas je više nego ikada ponuda turističkih aranžmana zaista bogata i neiscrpna pa oni kojima je potrebno ostaviti svoje mjesto stanovanja mogu ugrabiti kakvu povoljnu priliku za kraće vikend-putovanje. Ako ne želite da vam vikend stanji novčarku, niz je aktivnosti koje zahtijevaju minimalna ulaganja. Jedan je od odličnih primjera ukrasti ideju – turistima.

Ponašajte se kao da u svom gradu nikad niste bili pa obiđite znamenitosti, lokalne atrakcije i muzeje. Parovi i obitelji vikendom imaju sjajnu priliku za zajedničke zabavne aktivnosti, kaže Željka Novak uz napomenu da se treba samo opustiti, prepustiti i uživati u zajednički provedenim trenucima.

Foto: screenshot/facebook

Šetnja i igre na otvorenom prostoru – livadi, šumi ili u obližnjem parku, vrlo pozitivno djeluju na raspoloženje. Važno je imati na umu kako će se pri tome otvoriti apetit pa unaprijed pripremite nešto za jelo. Dekica, sendviči i sokovi osnovna su oprema za piknik. Dodatna oprema su igraće karte, društvene igre, lopta ili zabavno štivo koje se čita na glas.

Začas ćete biti povezani i toliko važni jedni drugima da ćete zaboraviti cijeli svijet, tvrdi motivacijska trenerica.

Obilje zabave može vam pružiti vikend koji provedete s djecom u rekreaciji. Vožnja biciklom, primjerice, u subotnje jutro. Ostatak dana provedite u susjednom parku, kamo možete pozvati i druge prijatelje s djecom da se uključe u igre u pijesku, odbojku, badminton ili graničar.

Ako postoji teren predviđen za roštilj, možete ga iskoristiti i pripremiti ukusan zalogaj, pri tome se ekipa može izmjenjivati oko roštilja i ostalih aktivnosti.

Takvo druženje zbližava ne samo obitelji već stvara bliskije veze i među prijateljima, kako vašima, tako i vaše djece. Dan privedite kraju opuštanjem uz film, knjigu, laganu šetnju; večerom s prijateljima ili izlaskom na piće.

>>10 savjeta kako ipak uloviti trenutak za sebe i opustiti se

>>Umor je alarm koji psiha šalje tijelu! 7 savjeta kako ga pobijediti

Komentara 1

TV
tvrdoglavi
10:23 20.06.2014.

A nedeljna misa? To ne pomaže u balansiranju energije? C, c, c...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije