Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istina ili mit?

Vječno pitanje: Treba li oprati pileće meso prije pečenja?

Shutterstock
14.11.2019.
u 12:23

Ovakve pogreške mnogi i dalje rade pri pripremi mesa, a neke zaista mogu biti opasne

Pileće meso zbog bakterija može biti prijetnja zdravlju ako se ne pripremi kako treba. Jedna od najvećih pogrešaka zasigurno je ta što pileće meso mnogi predugo ostavljaju na sobnoj temperaturi. Idealni su to uvjeti za razvoj bakterija koje mogu poremetiti naš probavni sustav.

Odmrzavajte ga na tanjuru, pokrijte ga folijom i stavite na dno hladnjaka, a ne pri vrhu. Riječ je o tome da na pojedinim dijelovima hladnjaka temperatura varira, posebice pri vrhu ili u vratima, a najniža je upravo u donjem dijelu. 

Ne biste ga trebali ispirati prije pečenja jer ćete tako bakterije s mesa raspršiti po cijeloj površini. Stručnjaci se slažu: samo ga začinite i pecite. 

Nemojte se koristiti daskom za rezanje nakon što ste na njoj rezali sirovu piletinu ako je nakon toga niste oprali. Isto vrijedi i za nož ili vilicu. 

Prilikom pripreme sirovog pilećeg mesa ostale namirnice ne smiju biti u doticaju s mesom kako se ne bi prenijele bakterije.

Ako ste pileće meso dirali rukama, svakako nemojte zaboraviti dobro oprati ruke prije nego što nastavite s pripremom ostalih namirnica. 

Ključne riječi

Komentara 2

LA
larala
08:32 15.11.2019.

meso puno bakterija ne bi smjelo biti u prodaji a, bakterije svako meso jednako napadaju tako da nema razlike između piletine, svinjetine, teletine ili xy. zaštrašivati ljude kako bi kupovali skuplje i ništa manje opasno je dno dna.

ST
stjaxx
10:43 15.11.2019.

Koja gomila gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije