Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosadni nametnici

Vinske mušice napadaju vam voće u kuhinji? Evo kako ih se riješiti

shutterstock
24.06.2021.
u 07:00

Imate tri metode kojima ih se možete riješiti, isprobajte.

Pojavom visokih temperatura i sparine, u kuću se nerijetko uvlači vlaga, a to se posebno osjeti u kuhinji gdje stoji hrana. Upravo tamo dolaze i mnogi nametnici, a najčešći nepozvani gosti su vinske mušice koje napadaju voće.

Prvi savjet je da, čim vidite da su se mušice počele skupljati, bacite voće i iznesite smeće.

Čišćenje tvrdokornih mrlja iz zahoda lakše je uz proizvod iz kuhinje:

Osim toga, kako se mušice ne bi uopće pojavile, kupljeno voće i povrće spremite u hladnjak čim dođete iz trgovine. Pazite da otpatke hrane uvijek bacate u smeće i da ga redovito iznosite.

Ako se vinske mušice i dalje ne daju, možete im napraviti malu 'zamku' tako što ćete staviti jabučni ocat i par kapi deterdženta za suđe u jednu posudicu, zatim sve u mikrovalnu na 30 sekundi. Postavite je negdje na kuhinjski pult, savjetuje Lifehacker i objašnjava da će ih aroma octa privući, a zbog deterdženta će upasti u otopinu.

Hoće li vas komarci napadati više ili manje ako pijete alkohol? Evo odgovora...

1/4
Ključne riječi

Komentara 1

CH
Challenger
12:08 24.06.2021.

Ne dirajte vinske mušice!! To su reinkarirane duše pijanaca!! :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije