Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pedijatrica i stručnjakinja za sigurnost djece

Bez obzira na velike vrućine, vrata spavaće sobe držite zatvorena: Mogu vam spasiti život!

TikTok/dr.free.hess
23.06.2021.
u 07:00

Ako su vrata sobe zatvorena, u slučaju požara u u kući u sobu će ući manje ugljičnog monoksida, manje će porasti temperatura, a ostat će i više kisika

Iako ćete vjerojatno naći gomilu razloga da navečer vrata svoje i dječje sobe ostavite otvorena – da čujete ako dijete plače ili jednostavno napravite propuh – na društvenim se mrežama stalno objavljuju videozapisi požara iz kojih je jasno koliko je opasno po noći ne zatvarati vrata spavaće sobe.

– U slučaju požara zatvorena su vrata jedina barijera između vas i vatre, dima i smrtonosnog ugljičnog monodioksida – poručili iz američkog Instituta za sigurnost i zaštitu od požara (FSRI), a isto je svojim TikTok pratiteljima potvrdila i pedijatrica i stručnjakinja za sigurnost djece iz organizacije Child Safety dr. Free N. Hess.

@dr.free.hess

Which room do you want your kids in if there was a fire? ##childsafety ##firesafety ##parentsoftiktok ##parents ##learnontiktok ##tiktokdoc ##safety ##kids

♬ original sound - Dr. Free N. Hess, Child Safety

Dr. Hess tako je na TikToku objavila video u kojem roditeljima objašnjava zašto bi vrata dječje sobe trebali po noći ostavljati zatvorena. U svom videu ona pokazuje kako nakon požara u kući iznutra izgledaju dvije spavaće sobe: jedna, čija su vrata bila otvorena i druga, čija su vrata tijekom požara bila zatvorena. 

– Ovdje se odlično vidi razlika u sobama nakon požara - rekla je pedijatrica pokazujući kako nakon požara izgledaju dvije sobe u istoj kući, smještene odmah jedna uz drugu.

Ne propustite Dane Dugava: Traju još samo sutra

1/4

Naime, objasnila je, ako su vrata sobe zatvorena, u slučaju požara u kući u sobu će ući manje ugljičnog monoksida, manje će porasti temperatura, a ostat će i više kisika, prenosi The Sun.

Ovaj je videozapis prikupio više od 90.000 lajkova, a komentatori su bili zahvalni na savjetu dr. Nessa.

– Ovo stvarno nisam znao, hvala vam – napisao je jedan tata, a mnogi su roditelji priznali da nikad nisu ni razmišljali o važnosti zatvaranja vrata dječje, ali i vlastite spavaće sobe.

– Sada ću sigurno paziti da su vrata po noći uvijek zatvorena, hvala vam – napisala je jedna mama u komentarima.

Toplinski val pred vratima: Temperature će dosezati do 38°C, evo do kada će trajati

 

Komentara 12

GE
geler203
07:20 23.06.2021.

A što da napravim ukoliko ogromni asteroid pada ravno na kuću?

DU
Deleted user
07:23 23.06.2021.

Kolio je meni poznato postoji nešto što se zove detektor dima. Umjesto da se ukućani pate na vrućinama i udišu ustajali zrak lakše je kupiti par takvih senzora i rješen problem.

Avatar B.Geserit
B.Geserit
09:44 23.06.2021.

Genijalan savjet! I ne ostavljajte upaljen kamin po noći, osobito ljeti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije