Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da smo barem prije znali...

Ventilator vam nikako ne uspijeva rashladiti prostoriju? Možda ga koristite potpuno pogrešno

shutterstock
21.07.2021.
u 13:23

Ovaj uređaj je spas od ljetnih vrućina, ali samo ako ga znate ispravno koristiti.

Spas od vrućine tražite u ventilatoru, ali kako ga god namjestili ne uspijevate rashladiti prostoriju? Možda ga jednostavno ne znate koristiti.

Svaki ventilator ima dva smjera kretanja, jedan se koristi zimi, drugi ljeti. Nažalost, mnogi ljudi ne znaju za ovu funkciju pa misle da uređaj nije ispravan. 

Kako prenosi The Sun, a potvrđuje i art-rasvjeta.hr, ljeti bi ventilator trebalo okrenuti u smjeru suprotnom od kazaljke na satu da bi se stvorio lagani povjetarac koji rashlađuje prostoriju i olakšava nam obavljanje dnevnih zadataka ili spavanje.

Prirodni trikovi protiv uboda komaraca: Koristite talog kave, limun, ružmarin...

S druge strane, zimi se kreće u smjeru kazaljke na satu jer na taj način zagrijava prostoriju i može uštedjeti oko 15 posto troškova grijanja.

Ako niste sigurni u kojem se smjeru trenutno kreće, stanite ispred ili ispod njega (ako imate onaj stropni), upalite ga na najmanju brzinu i provjerite.

Donosimo preporuke za zaštitu od velikih vrućina:

1/3
Ključne riječi

Komentara 4

MO
montello
17:01 21.07.2021.

Moj je dobar puse dobro u sobi

ZM
zeljko markic
15:38 21.07.2021.

Na hrvatskom se kaže: stropni ventilator (za ovaj ventilator iz članka). Većina hrvata ipak ima samostojeći ili stolni ventilator koji ima samo jedan smjer okretanja.

DU
Deleted user
14:29 21.07.2021.

moj ventilator ima samo jedan smjer okretanja, mislim da nisam nikad ni vidio da ima dvosmjernih. kako tom "rashladom" ventilatoru stoje elise, pod kojim kutem, pitam da znam da je suprotno nagnut onaj grijajući. i još pitanje, prema kamo puše takav ventilator?? da li puše iza sebe il ispred?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije