Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo istraživanje

Uzrokuju li ženama više stresa supruzi ili djeca?

Stres
Foto: Getty Images
1/3
10.11.2018.
u 15:25

Stres lako uzrokuje probleme u planiranju svakodnevnice, ali i izvršavanja dnevnih obveza pa ako vam suprug uzrokuje stres, potrebno je razgovarati o problemima koji vas muče, savjetuju stručnjaci

Mnoge žene često izgovaraju kako je i njihov suprug "još jedno dijete u njihovoj obitelji". Posebice se to odnosi na njihovu odgovornost ili obveze, koje većina žena u konačnici uzme "na sebe". 

Posljednje istraživanje koje je provedeno na portalu today.com, a koje je obuhvatilo više od sedam tisuća supruga i majki, pokazalo je da su žene pod stresom od 8.5 na ljestvici 10, a 46 posto ispitanica istraživanja potvrdilo je da i gotovo jednaku razinu stresa stvara partner kao i djeca.

Stres lako uzrokuje probleme u planiranju svakodnevnice, ali i izvršavanja dnevnih obveza pa ako vam suprug uzrokuje stres, potrebno je razgovarati o problemima koji vas muče, savjetuju stručnjaci koji poručuju kako je ključ sretnog zajedničkog života u zajedništvu i dijeljenja obveza među oba partnera. 

Tri od četiri žene izjasnile su se da odrađuju većinu kućanskih poslova, a jedna od pet se žali da od svog partnera ne dobiva dovoljno pomoći te da im je potrebno dosta vremena da odrade sve kućanske i roditeljske obveze. 

Pogledajte i video Sve što niste znali o mikrovalnim pećnicama

 

Komentara 3

CR
crocro
15:31 10.11.2018.

Pitanje bi trebalo preformulirati tako da glasi: "Uzrokuju li muževima više strresa supruge ili djeca"?

BL
bljak007
19:50 10.11.2018.

Čuj to.

AN
AnteKino
06:00 11.11.2018.

Cuj tri od pet .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije