Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti

Usrećuje vas nova torbica? 
I vi ste ovisnica o šopingu!

šoping
Pixsell
02.02.2010.
u 10:55

Neradine Tisaj u svojoj knjizi donosi savjete kako odustati od šopinga. Jer, šoping je ovisnost kao i svaka druga: ne usrećuje i ne čini vas boljom osobom.

Proljetne kolekcije počele su stizati u trgovine. Mjesec rasprodaja je iza nas i dosta vam je prebiranja po starim krpicama.

Žudite za kvalitetnim šopingom i stvarima koje će obilježiti novu sezonu? Elegantna torba smiješi vam se iz izloga ekskluzivne 
trgovine, a cijena je tako visoka da pomislite kako je neukusno što je uopće napisana.

Ali baš vam ona nedostaje u ormaru. Nakon nekoliko trenutaka izlazite s novom torbom i računom na kartici koji ćete otplaćivati idućih šest mjeseci... Šoping je ovisnost kao i svaka druga. Ne usrećuje i ne čini vas boljom osobom.

Neradine Tisaj, autorica knjige How To Give Up Shopping, opisuje koliko je beznačajan njezin život bio kada ju je instruktorica joge upitala što je raduje u životu, a ona je rekla – moja Pradina torbica. Donosimo njezine savjete kako je nadvladala želju za šopingom...

PROMIJENITE NAVIKE Ako nešto trebate, istražite tržište i uputite se u trgovinu, kupite i otiđite kući. Nemojte nositi kartice, potrebna vam je samo gotovina kako ne biste došli u iskušenje. Prvo će vam se činiti kao da nešto propuštate, ali ovako se štitite od prevelikog trošenja.

RASPRODAJE NISU PRIJATELJI Stvari koje su na sniženju obično su one koje nitko ne želi; bilo bi prejednostavno uloviti dizajnersku torbu u pola cijene.

NE MOŽETE KUPITI SREĆU Ako možete prihvatiti činjenicu da svi imamo loše dane i da najnovija torba to neće riješiti, tada ste napravili prvi korak u procesu odustajanja od šopinga.

DUTY FREE TRGOVINE Duty free trgovine mogu biti opasne, ionako već postoji velik adrenalin samo zbog činjenice da putujete. Teško je izbjegavati takve trgovine u kojima su cijene povoljnije nego u običnima.

NEMOJTE POKLEKNUTI Prije velikog i važnog događanja trčimo kupiti nešto novo. Zašto ne biste prekopali ormar i pronašli nešto što možete odjenuti? Pustite glazbu koju volite. Ionako je to samo jedna večer. Na važnim događanjima ljudi se samo brinu kako sami izgledaju i rijetko primjećuju što drugi imaju na sebi.

OTKRIJTE MOĆ STRPLJENJA Isplati se pričekati prije nego što nešto nerazumno kupite. Ako je to samo žudnja, brzo će proći. Ako nešto trebate, onda i štedite. Uzmite staklenku i skupljajte novac. Pola zabave je štednja i pogled na staklenku koja se polako puni. Napravite popis od dvadesetak stvari koje volite i nosite ga sa sobom – bacite oko na njega svaki put kad dođete u iskušenje pred nekim izlogom.



Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije