Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika greška

Upozorava na opasnost popularnog cvijeta: Mačka im je uginula bez dodirivanja cvijeća

Facebook
05.03.2020.
u 16:55

Mislila je da joj je mačka sigurna jer ne može doći do cvijeća ljiljana, ali ni to nije dovoljno.

Većina vlasnika zna da su određene biljke toksične i štetne za zdravlje njihovih ljubimaca, ali ljudi često pretpostave da ako je cvijeće izvan njihovog dohvata, oni će biti sigurni. Jedna žena upozorila je na opasnost svijeta ljiljana, nakon što je njezina mačka uginula bez dodirivanja cvijeća.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako bi se zaštitili od virusa i bakterija:

Brittany Lynne Schurz, 28, na svojim društvenim mrežama počela je upozoravati ljude kako ljiljan nikako ne bi smio biti u njihovim kućama, ako imaju kućnog ljubimca, pogotovo mačke. Kada je za Valentinovo os svog supruga, Jamieja, dobila buket ljiljana, mislila je da će njena mačka biti sigurna, dokle god joj je cvijeće izvan dohvata. Njezina pogreška stajala je njene šestomjesečne mačke života.

"Gledali smo kako ljiljani rastu i cvjetaju, ali oni su ubili našu mačku, Liffey. Za razliku d drugih toksičnih biljaka, poput oleandra, mačke ne moraju pojesti ovaj cvijet kako bi se razboljele. Držanjem dalje od nje nije pomoglo", napisala je Brittany, a prenosi metro.co.uk.

Iako Liffey nikada nije bila u kontaktu s cvijećem, maleni dio peluda pao je sa stola na pod te ga je ona pokupila na svojim šapama i polizala. Uopće nije pokazivala simptome, sve do dvanaest sati prije nego što je uginula, a tada je već bilo prekasno. Liffey su počeli otkazivati organi te su joj nastajali čirevi u želucu. Njeni vlasnici su požurili kod veterinara, ali ništa joj nije moglo pomoći. Liffey su zatim uspavali kako bi joj se skratile muke. Brittany sada dijeli svoju priču u nadi da će osvijestiti i druge vlasnike i pomoći spasiti barem jedan život.

Pogledajte kako je bilo na prvom natjecanju u šišanju pasa u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Idler
Idler
18:02 05.03.2020.

Meni je pitbul zgrizel ljiljan skup s lišćem i ni mu ništ...eno grize i oleander 😁😁😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije