Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Papigu Coco vlasnici su toliko zlostavljali da joj od stresa otpada perje

Toliko su ju zlostavljali prethodni vlasnici da je pod ozbiljnim stresom.
28. veljače 2020. u 13:23 2 komentara 2860 prikaza
Foto: Privatna arhiva

Čovjek nije jedini koji pati od otpadanja kose pod stresom. Jedna papiga u Nizozemskoj je toliko uplašena zbog zlostavljanja prethodnih vlasnika da joj više ne može izrasti perje, piše New York Post.

Psić Finley kojeg uspoređeju s rock zvijezdom:

Coco ima tri godine i nove vlasnike, ali pati od ptičje bolesti kljuna i perja, virusa koji 'napada' folikulu pera i sprečava rast novog. Ponekad joj izraste jedno ili dva, ali vrlo brzo otpadnu.

Ovaj virus ponekad se naziva i ptičji AIDS jer postoje neke sličnosti s tom bolesti. 

Coco je razvila ovu bolesti dok je živjela kod prošlih vlasnika koji su ju zlostavljali, a osim otpadanja perja više ne može letjeti. Jednom kada se simptomi pojave počnu se razvijati razne infekcije unutar šest do dvanaest mjeseci.

Ipak, život u pozitivnom okruženju može poboljšati zdravlje životinje. "Brinem se o Coco. Kuća je uvijek topla, volim ju svim srcem i radim sve što mogu kako bi joj osigurala što bolji život", kaže njezina vlasnica Bennaars.

mačka (1) savjeti Provjerite je li mačka idealan kućni ljubimac za vas? Gladni psić Ovu ljudsku hranu mogu jesti i kućni ljubimci, no valja biti oprezan! Nasmijali internet Ono kad kućni ljubimci naprave nered: Pogledajte urnebesne fotografije!
STRUČNA MIŠLJENJA
Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
  • nešperlin:

    Kakav sadist moraš biti da zlostavljaš malu ptičicu?Svašta na tom svijetu ima,nadam se da će mu život vratiti istom mjerom

  • Freedom123:

    A jadna mala papiga