Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka

Ulaz u Panteon će se naplaćivati

Rim, Panteon
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.12.2017.
u 14:30

Ulaz će se naplaćivati 2 eura po osobi, navodi ministarstvo i dodaje da tijekom vjerskih obreda neće biti posjeta turista.

Ulaz u rimski Panteon, jedan od najočuvanijih drevnih svjetskih spomenika kulture, naplaćivat će se od svibnja 2018. godine, najavilo je talijansko ministarstvo kulture i turizma, dodajući da će i dalje biti besplatan za osobe koje prisustvuju vjerskim službama.

Sada kršćanska crkva, a nekoć svetište posvećeno svim bogovima, prošle je godine imalo 7,4 milijuna posjetitelja.

Ulaz će se naplaćivati 2 eura po osobi, navodi ministarstvo i dodaje da tijekom vjerskih obreda neće biti posjeta turista.

Dio prihoda od ulaznica bit će iskorišten za održavanje te lokacije na kojoj je Marko Vipsanije Agripa oko 27. godine pr. Kr. sagradio hram u čast cara Augusta.

Sadašnji oblik Panteona i šest metara debeli zidovi datiraju iz ranog dijela vladavine cara Hadriana, koji je došao na vlast 117. Građevina je preživjela napade barabara na Rim i pretvorena je u kršćansku crkvu 609. godine.

Unutar Panteona nalazi se grob renesansnog umjetnika Rafaela i dvojice talijanskih kraljeva.

Pogledajte i video Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije