Naslovnica Lifestyle Putovanja

Hrvatska među top deset destinacija za luksuzna putovanja

Hrvatska je visoko rangirana u svih osam kategorija, a najbolje je plasirana kao brzo rastuća destinacija. Druga je, iza Islanda i ispred Japana
04. prosinca 2017. u 22:19 5 komentara 1341 prikaza
Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Hrvatska je među top deset svjetskih destinacija u čak tri od osam kategorija globalne mreže putničkih agencija za luksuzna putovanja Virtuoso. Naša je zemlja pritom najbolje plasirana kao brzo rastuća destinacija; na drugom je mjestu, iza Islanda i ispred Japana. U kategoriji najpopularnije internacionalne destinacije, gdje Italija drži prvu poziciju, Hrvatska je zauzela 8. mjesto, a u kategoriji odredišta za tzv. milenijalce (rođene između 1978. i 2000.) Hrvatska je po popularnosti šesta, iza Australije i Južnoafričke Republike, dok je Tajland prvi. No tu nije kraj dobrim vijestima. Hrvatska je, naime, bila dobro plasirana i u lanjskom Virtuoso Luxe Reportu, no sada je u sve tri kategorije skočila naviše. Kao brzorastuće turističko odredište popela se za jedno mjesto, u kategoriji popularnih inozemnih destinacija popela se za dvije, a u slučaju putovanja milenijalaca za tri pozicije.

Ernie Gigante Dešković, Festival Opatija Ernie Gigante Dešković, Festival Opatija Našu ponudu prepoznali su i inozemni gosti

Biznis od 21 mlrd. USD

Rang-lista inače se radi na osnovi zapažanja i stavova predstavnika više od 800 partnerskih putničkih agencija iz 45 zemalja, s više od 16.000 savjetnika za tzv. elitna putovanja. Oni pak blisko surađuju s oko 1700 predstavnika najboljih svjetskih hotela, resorta, avio i kruzerskih kompanija, najprestižnijih destinacija, a mreža godišnje proda putovanja vrijednih čak 21 milijardu američkih dolara. Osim rang-liste destinacija, Virtuoso Luxe Report bilježi i trendove pa se tako, među ostalim, konstatira da će 2018. biti godina otkrivanja novih destinacija. Također, očekuje se da će rasti tzv. multigeneracijska putovanja, odnosno obiteljska u kojima neće sudjelovati samo roditelji i djeca, ali i aktivna putovanja, krstarenja rijekama, te ona inspirirana hranom i vinima.

U trendu slavlja na putovanju

Također, u trendu će biti i putovanja na kojima će se slaviti rođendani, obljetnice, ulazak u brak i slično. Inače, s predstavnicima Virtuosa susreo se prije nekoliko dana, za boravka u SAD-u, i čelnik Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Otkriva da su američki partneri snažno podržali uspostavu direktnog leta između Hrvatske i SAD-a. Iz te zemlje ove je godine Hrvatsku posjetilo 470.000 turista, a bili su brojniji čak 35 posto nego lani. Prema dosadašnjim pokazateljima rast posjeta iz SAD-a može se očekivati i u 2018. 

Pogledajte i galeriju: Top 10 plaža za obitelji s djecom

Dubrovnik
1 / 10
Punta rata – Brela Jedna od najljepših šljunčanih plaža svijeta nalazi se na zaštićenom području, na rtu prekrivenom borovom šumom. U srpnju 2004. godine američki časopis Forbes uvrstio je ovu plažu među 10 najljepših plaža svijeta.
Na tržištu SAD-a potvrđena odlična pozicija Hrvatske kao turističke destinacije HTZ Na tržištu SAD-a potvrđena odlična pozicija Hrvatske kao turističke destinacije Ivana Matušan IVANA MATUŠAN, TZ GRADA RABA Naša turistička sezona traje 9 mjeseci, ali trudimo se biti još bolji Novo veliko priznanje za Hrvatsku na ruskom tržištu Obiteljski odmor Novo veliko priznanje za Hrvatsku na ruskom tržištu
  • Deleted user:

    judi..ne zavaravajte se..j.ebes..destinaciju..koja te cini robom i unistava sve oko tebe.

  • mirkomirko3:

    Nije mi jasno o cemu "wujke2" pise i kaj hoce reci. Ukratko; cini mi se da lupeta gluposti! Umesto kaj ovdje lupeta gluposti trebao bih si malo procitati povjesne cinjenice; kaj je Tlijanima oduzeto? Eventualno je povraceno kaj su oni ... prikaži još! neposteno "ukrali" od Pavelica.

  • austrougarskigeneral:

    imamo najljepšu obalu na svijetu najčistije more i najljepše otoke.