Naslovnica Lifestyle Putovanja

Hrvatska među top deset destinacija za luksuzna putovanja

Hrvatska je visoko rangirana u svih osam kategorija, a najbolje je plasirana kao brzo rastuća destinacija. Druga je, iza Islanda i ispred Japana
04. prosinca 2017. u 22:19 5 komentara 1351 prikaza
Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Hrvatska je među top deset svjetskih destinacija u čak tri od osam kategorija globalne mreže putničkih agencija za luksuzna putovanja Virtuoso. Naša je zemlja pritom najbolje plasirana kao brzo rastuća destinacija; na drugom je mjestu, iza Islanda i ispred Japana. U kategoriji najpopularnije internacionalne destinacije, gdje Italija drži prvu poziciju, Hrvatska je zauzela 8. mjesto, a u kategoriji odredišta za tzv. milenijalce (rođene između 1978. i 2000.) Hrvatska je po popularnosti šesta, iza Australije i Južnoafričke Republike, dok je Tajland prvi. No tu nije kraj dobrim vijestima. Hrvatska je, naime, bila dobro plasirana i u lanjskom Virtuoso Luxe Reportu, no sada je u sve tri kategorije skočila naviše. Kao brzorastuće turističko odredište popela se za jedno mjesto, u kategoriji popularnih inozemnih destinacija popela se za dvije, a u slučaju putovanja milenijalaca za tri pozicije.

Ernie Gigante Dešković, Festival Opatija Ernie Gigante Dešković, Festival Opatija Našu ponudu prepoznali su i inozemni gosti

Biznis od 21 mlrd. USD

Rang-lista inače se radi na osnovi zapažanja i stavova predstavnika više od 800 partnerskih putničkih agencija iz 45 zemalja, s više od 16.000 savjetnika za tzv. elitna putovanja. Oni pak blisko surađuju s oko 1700 predstavnika najboljih svjetskih hotela, resorta, avio i kruzerskih kompanija, najprestižnijih destinacija, a mreža godišnje proda putovanja vrijednih čak 21 milijardu američkih dolara. Osim rang-liste destinacija, Virtuoso Luxe Report bilježi i trendove pa se tako, među ostalim, konstatira da će 2018. biti godina otkrivanja novih destinacija. Također, očekuje se da će rasti tzv. multigeneracijska putovanja, odnosno obiteljska u kojima neće sudjelovati samo roditelji i djeca, ali i aktivna putovanja, krstarenja rijekama, te ona inspirirana hranom i vinima.

U trendu slavlja na putovanju

Također, u trendu će biti i putovanja na kojima će se slaviti rođendani, obljetnice, ulazak u brak i slično. Inače, s predstavnicima Virtuosa susreo se prije nekoliko dana, za boravka u SAD-u, i čelnik Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Otkriva da su američki partneri snažno podržali uspostavu direktnog leta između Hrvatske i SAD-a. Iz te zemlje ove je godine Hrvatsku posjetilo 470.000 turista, a bili su brojniji čak 35 posto nego lani. Prema dosadašnjim pokazateljima rast posjeta iz SAD-a može se očekivati i u 2018. 

Pogledajte i galeriju: Top 10 plaža za obitelji s djecom

Dubrovnik
1 / 10
Punta rata – Brela Jedna od najljepših šljunčanih plaža svijeta nalazi se na zaštićenom području, na rtu prekrivenom borovom šumom. U srpnju 2004. godine američki časopis Forbes uvrstio je ovu plažu među 10 najljepših plaža svijeta.
Na tržištu SAD-a potvrđena odlična pozicija Hrvatske kao turističke destinacije HTZ Na tržištu SAD-a potvrđena odlična pozicija Hrvatske kao turističke destinacije Ivana Matušan IVANA MATUŠAN, TZ GRADA RABA Naša turistička sezona traje 9 mjeseci, ali trudimo se biti još bolji Novo veliko priznanje za Hrvatsku na ruskom tržištu Obiteljski odmor Novo veliko priznanje za Hrvatsku na ruskom tržištu
Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    judi..ne zavaravajte se..j.ebes..destinaciju..koja te cini robom i unistava sve oko tebe.

  • mirkomirko3:

    Nije mi jasno o cemu "wujke2" pise i kaj hoce reci. Ukratko; cini mi se da lupeta gluposti! Umesto kaj ovdje lupeta gluposti trebao bih si malo procitati povjesne cinjenice; kaj je Tlijanima oduzeto? Eventualno je povraceno kaj su oni ... prikaži još! neposteno "ukrali" od Pavelica.

  • austrougarskigeneral:

    imamo najljepšu obalu na svijetu najčistije more i najljepše otoke.