Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ukrali su vam bicikl? Možda je to jedan od ovih

Policija ne navodi koja je vrijednost pronađene "robe" ni koje dokaze vlasnici moraju dostaviti da bi se mogli iz postaje odvesti na dva kotača.
05. studenoga 2013. u 15:30 3 komentara 4758 prikaza
Ukradeni bicikli
Foto: MUP
Pogledajte galeriju 1/18

Policija je objavila 18 fotografija bicikala koji traže svoje vlasnike. Riječ je o biciklima koji su ukradeni, a nalaze se u postaji PU krapinsko-zagorske.

Bicikli su pronađeni nakon opsežne akcije koju je krapinska policija izvela u u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Zabok i policijskim službenicima PU zagrebačke i Policijske postaje Samobor. Uhvaćena su dvojica 29-godišnjaka. 

Jedan je mladić iz tima, tijekom kolovoza, rujna i listopada ove godine na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, počinio više kaznenih djela teških krađa i krađa provaljivanjem u podrumske prostorije stambenih zgrada ili u garaže obiteljskih kuća, iz kojih je otuđivao uglavnom skuplje sportske bicikle i drugu tehničku robu.

Prodavali putem oglasnika

"Vruću" je robu odvozio kompanjonu s krapinskog područja koji je skladištio stvari u obiteljskoj kući i preko oglasnika prodavao bicikle i tehniku po nižim cijenama. Dio novca zadržao je za sebe, a veći dio davao osobi koja haračila po kućama i zgradama. 

bicikli Dobro je znati! Ovo su savjeti za sprječavanje krađe bicikla!

Prilikom pretrage domova i drugih prostorija kod obojice 29-godišnjaka pronađeno je više komada sportskih bicikla i druge tehničke robe. Protiv počinitelja kaznenih djela podnijete su kaznene prijave, kažu u policiji. 

Za dio otuđenih predmeta utvrđeni su vlasnici te su predmeti vraćeni oštećenim osobama dok se veći broj bicikala za koje osumnjičeni tvrde da potječu od izvršenja kaznenih djela nalazi pohranjen u prostorijama Policijske uprave krapinsko-zagorske, gdje oštećeni vlasnici mogu preuzeti svoje bicikle.

Policija ne navodi koja je vrijednost pronađene "robe" ni koje dokaze vlasnici moraju dostaviti da bi se mogli iz postaje odvesti na dva kotača. 

Jesu li vam kad ukrali bicikl?

 • Da 79,46%
 • Ne 20,54%
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Mag
  Mag:

  Za sve koji ne znaju potreban je bilo kakav dokaz o vlasništvu. Račun, garancijski list ili serijski broj. Bicikl nakon predočenja dokaza dobijete u roku par minuta. Ukoliko nemate ništa od toga pitajte kada je rasprodaja ili licitacija tih istih ... prikaži još! međunožnih gurala pa možda uspijete vratiti vlasništvo za par stotina kuna.

 • dalibor.hren:

  Ja mislim da su bicikle ukrali vladi tak da se moraju voziti u autićima...

 • ludacr.gr:

  kad je licitacija da vratim bicikl