Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjelu za neonatologiju i intenzivnu pedijatriju

Ugledni pedijatar s Mayo klinike u KBC-u Zagreb: Carey nas uči kako bolje pomoći našim malim bolesnicima

KBC Zagreb
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
03.08.2016.
u 13:40

Zavod za neonatologiju i intenzivno liječenje sveobuhvatno medicinski zbrinjava najteže bolesnu novorođenčad u Hrvatskoj, a godišnje primi oko 600 takve djece

Ugledni američki pedijatar i neonatolog William A. Carey s Mayo klinike boravi u prvom posjetu Odjelu za neonatologiju i intenzivnu pedijatriju KBC-a Zagreb, gdje je u utorak i srijedu sudjelovao u vizitama i raspravljao s hrvatskim liječnicima o statusima malih pacijenata.   

"Znanstvenu suradnju s Mayo klinikom unaprijedili smo ovim stručnim posjetom prof. Careya. Od neprocjenjive nam je važnosti njegovo znanje i iskustvo u praćenju i liječenju teško bolesne djece", istaknula je prof. dr. Ruža Grizelj sa Zavoda za neonatologiju i intenzivno liječenje u povodu posjeta američkog pedijatra i neonatologa Zagrebu.

Tijekom dvodnevnog boravka na Rebru, Carey je sudjelovao u intenzivnom liječenju vitalno ugrožene novorođenčadi. U razgovoru s novinarima posebno je izdvojio sudjelovanje u poslijeoperativnom intenzivnom liječenju malog bolesnika s prirođenom anomalijom nerazvijenih pluća.

"Carey nas savjetuje i unapređuje naše znanje, što poboljšava ishode liječenja naših malih bolesnika. Nadam se da će se ta suradnja nastaviti i kroz edukaciju zagrebačkih studenata na Mayo klinici", dodala je Grizelj.

U ime Uprave KBC-a Zagreb, prim. dr. Milivoj Novak, istaknuo je zainteresiranost da se suradnja KBC-a Zagreb i Mayo klinike nastavi u što većem opsegu. "KBC Zagreb, kao bolnica nulte kategorije, mora surađivati s najboljim ustanovama na svijetu. Svrha našeg postojanja je pomoći bolesniku na najbolji mogući način", poručio je. 

Zavod za neonatologiju i intenzivno liječenje sveobuhvatno medicinski zbrinjava najteže bolesnu novorođenčad u Hrvatskoj, a godišnje primi oko 600 takve djece.  

Carry je istaknuo da je iznenađen sličnostima KBC-a Zagreb i klinike Mayo, za kojom zagrebački KBC bitno ne zaostaje po razini pomoći i opremljenosti. Nakon Zagreba, dr. Carey obići će neonatološke odjele KBC-a Split i Opće bolnice Dubrovnik. 

>> Dječaku spasili nogu ugradnjom rastuće proteze

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije