Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unicef ocijenio

I Petrova napokon postala 'rodilište - prijatelj djece'

Petrova rodilište
Foto: UNICEF
1/4
19.04.2016.
u 19:00

Ustanovi u kojoj se rodi najviše beba u Zagrebu i Hrvatskoj priznanje da promiče dojenje i osigurava najbolju skrb za majke i bebe u prvim danima

Klinika za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, bolje poznata kao Petrova, u kojoj se rodi i najviše djece u Hrvatskoj, dobila je status "rodilište prijatelj djece". Ovo priznanje UNICEF-a potvrđuje da rodilište promiče dojenje i da Petrova osigurava da majke i bebe u prvim zajedničkim danima dobiju najbolju moguću skrb, uz odgovarajući smještaj.

Sanacijskom upravitelju KBC-a Zagreb prof.dr. Anti Ćorušiću i predstojniku Petrove prof.dr. Slavku Oreškoviću priznanje su uručili predstojnica Ureda UNICEF-a u RH Valentina Otmačić, pomoćnica ministra zdravlja dr. Ružica Palić-Kramarić i koordinator programa Rodilišta prijatelji djece prof.dr. Josip Grgurić.

Nakon 23 godine programa sva su rodilišta u Hrvatskoj i službeno prijatelji djece. Ovo u Petrovoj posebno se istaknulo, navodi se, u poticanju kontakta „koža na kožu” i prvog podoja odmah nakon poroda te u podršci dojenju u Jedinici intenzivnog liječenja prijevremeno rođene djece, a što je jedan od Deset koraka za uspješno dojenje koje rodilište treba ispuniti da bi dobilo naziv „prijatelj djece”.

Komentara 2

LO
lora32
21:57 19.04.2016.

Aha zbog toga se dobiva priznanje.sva sreca da se ne dobiva radi kreveta koji svaki drugi nemaju madrace nego naslagane spuzve iz kauca,zbog wc-a od kojih su jedino gori u logorima,zbog hrane koja jedino zadovoljava ako uzmete apartman za 800kn po danu.sva sreca inace bi priznanje izostalo.kravu nebi tamo vodila da se oteli kamoli rodila vise

SI
sinishazgb
08:14 20.04.2016.

S obzirom kako su se odnosili prema mojoj supruzi i djetetu, ja bi im dao samo ključ u bravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije