Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno i online

Učenici Športske gimnazije podržavaju jedni druge fotografijama: Pozivamo i ostale da se pridruže!

Privatna arhiva
18.03.2020.
u 16:25

Profesorica hrvatskog jezika Matea Roščić inicirala je ovu kampanju kako bi djeci pružila osjećaj zajedništva i sigurnosti, a pridružili su se i profesori i ravnatelj

Dok je pripremala prve zadatke za online nastavu, profesorici hrvatskog jezika (i fakultativnog predmeta novinarstvo) u Športskoj gimnaziji u Zagrebu, Matei Roščić, često je zvonio mobitel. Njezini učenici su imali brojna pitanja, mučile su ih razne nejasnoće, a neki se se javili samo kako bi porazgovarali. Komunicirajući s učenicima shvatila je da im je teško i da se trebaju međusobno podržavati i osnažiti jedni druge.

Foto: zvonimir ferina

Kako joj digitalne platforme nisu nepoznanica odlučila je pokrenuti kampanju #zajednoionline kako bi se zadržao osjećaj zajedništva u cijeloj ovoj kriznoj situaciji.

- Cilj ove kampanje je razvijanje osjećaja povezanosti i zajedništva u vremenu izolacije. Nitko ne zna koliko će situacija potrajati, a kad već ne možemo zajedno biti uživo, možemo se barem 'gledati' putem društvenih mreža jer i u ovome smo zajedno, tako nam je lakše - objašnjava Matea.

Foto: zvonimir ferina

Foto: zvonimir ferina

U samo nekoliko sati od kako je podijelila ideju u grupi za učenike novinare na Whatsappu, profesorici je pristiglo pedesetak fotografija, ali ne samo od učenika - uključili su se profesori i ravnatelj, a njihova reakcija je izvrsna. Roditelji također pišu poruke podrške, a toliko ih stigne putem društvenih mreža da Matea ne može sve pratiti.

Na pitanje tko se sve i kako može priključiti kampanji Matea kaže: "Pozivam sve učenike osnovnih i srednjih škola da dijele svoje fotografije rada u online nastavi na društvenim mrežama, prvenstveno na Instagramu - uz zajednički hastag za sve #zajednoionline. Svi koji žele zapratit će navedeni hashtag pa ćemo se družiti online, barem privremeno dok ne možemo uživo!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije