Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu istina

U ove feng shui mitove trebate odmah prestati vjerovati

Shutterstock
16.06.2020.
u 09:00

Popularnost feng shuija iz godine u godinu raste. Isto tako, kroz sve te godine, razvile su se neke teorije i mitovi koji mogu napraviti zapravo više štete nego koristi. Evo i koji su to.

Feng shui je drevna kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, na način da privučemo pozitivnu životnu silu Chi u svoje domove i svoj život kako bi osigurali sreću cijeloj obitelji i svojim potomcima. 

Možda zvuči jednostavno ukomponirati ga u svoj dom, ali nije. Ako niste stručni u ovome, može biti jako teško shvatiti pravila. U pravilu, kada uredite dom po ovom načinu, život bi trebao postati bolji, ali ako nešto krivo radite možete nanijeti više štete nego koristi, piše Pink Villa.

Evo u koje mitove biste odmah trebali prestati vjerovati.

Bojanje ulaznih vrata u crveno
Crvena boja smatra se sretnom po feng shuiju, ali mnogim ljudima unosi nervozu i nemir. Ako se tako osjećate u vezi crvene, nemojte je ukomponirati u svoj dom pogotovo ne bojati cijela ulazna vrata. Sve ovisi kako ste inače uredili dom i kakva energija njime vlada.

Bacanje stvari
Očistiti kuću i riješiti se nepotrebnih stvari može pojačati produktivnost u kući i motivirati vas da budete bolji. Ali to nema nikakve veze s feng shuijem, već biste trebali imati naviku čišćenja i raspremanja i inače.

Kako je heroj ulice spasio odbjegli automobil na zagrebačkom zelenom valu:

Sretni bambus za bolji dom
'Lucky bamboo', odnosno sretni bambus djeluje kao i svaka druga biljka, nema nikakvo posebno djelovanje kako tvrdi feng shui. 

Biljke ne biste trebali držati u spavaćoj sobi
Postoje različita mišljenja o ovoj teoriji. Neki vjeruju da biljke i cvjetovi unose previše energije u spavaću sobu i da to može poremetiti spavanje. Drugi, pak, vjeruju da unose pozitivnu energiju. Ako se osjećate dobro i nemate nikakvih problema od kada ste stavili biljke kraj kreveta, zanemarite ovu teoriju.

Premještanje namještaja
Premještanje namještaja je veliki dio feng shuija, ali zapravo nije toliko bitan. Poanta je unijeti dobru i pozitivnu energiju u svoj životni prosto, a raditi razmještaj svakih nekoliko mjeseci bez da promijenite svoje razmišljanje i stavove neće donijeti nikakve promjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije