Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati pokusa

U ogledalu se vidimo kraćima i širima nego što stvarno jesmo

ogledalo
arhiva
15.06.2010.
u 12:00

Način na koji mozak procesuira informacije koje dobiva iz oka dovodi do toga da se vidimo nižima i debljima nego što zaista jesmo.

Kad se gledamo u ogledalo, naš mozak iskrivljuje sliku našeg vlastitog tijela tako da nam ono izgleda kraće i šire nego što je zaista, sugeriraju znanstvenici. Način na koji mozak procesuira informacije koje dobiva iz oka dovodi do toga da se vidimo nižima i debljima nego što uistinu jesmo. Ovo istraživanje, nadaju se znanstvenici, može pomoći većem razumijevanju poremećaja prehrane poput anoreksije.

Znanstvenici s University College London dobrovoljce su poslali u posebno za tu svrhu izrađenu dvoranu ogledala. Ispitanici su ocjenjivali izgled svojih ruku, a vidjeli su ih kraćima i širima nego što stvarno jesu. Znanstvenici pretpostavljaju da se ovi rezultati mogu primijeniti na cijelo tijelo, a posebno kod žena jer su one osjetljivije na svoj izgled.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije